Astrofon21

Koja planeta u natalnoj karti opisuje naš prirodan i intiman deo? Kada dođemo do ovih pitanja, onda se susrećemo sa Mesecom….

Kakvu sliku šaljemo o sebi, posebno u odnosima sa drugima? Koja planeta u natalnoj karti opisuje naš prirodan i intiman deo? Često ćemo reći, „ne diraj mi to, jer to je deo moje intime i deo moje privatnosti“. Kada dođemo do ovih pitanja, onda se susrećemo sa Mesecom

Ova planeta predstavlja temeljnu spoznaju nas samih, jer vlada četvrtom kućom i znakom Raka, koji se nalaze na dnu horoskopa i predstavljaju temelj na kojem se izgrađuje naša ličnost. Poznato nam je da iz ovog temelja, što je u simbolici četvrte kuće, Meseca i Raka, izvire poreklo, genetika, prošlost i primarna porodica iz koje potičemo. Zbog toga je sasvim prihvatljivo i reći da je naša ličnost izgrađena na temeljima prošlosti.

S obzirom da Mesec predstavlja naš privatan i intiman deo, onda i znak u kojem se Mesec nalazi, nešto govori o načinu na koji želimo da izrazimo sebe, da bi se osećali prijatno, udobno i prirodno. Mesec pokazuje želje duše. Na primer, ako je Mesec u Strelcu, potrebno je biti povezan sa nekim idealima, slobodan, nezavistan ili putovati po svetu hraneći na taj način avanturistički duh, jer tek tada se osoba oseća prijatno u vezi sebe. Ako je Mesec u Biku, potrebno je biti povezan za fizičkim svetom i materijom, opipljivom stvarnošću, prirodom ili sticati u materijalnom smislu, pa uživati u lepim stvarima, nekretninama, hrani, jer se na taj način dolaziti do udobnosti i sigurnosti, što je veoma važno da bi se osoba osećala prijatno u vezi sa sobom. Aspekti Meseca objašnjavaju na koji način (lako ili teško) se postiže dobar i prijatan osećaj u vezi sa sobom. Harmonični aspekti ukazuju na lakoću, dok disharmonični aspekti ukazuju na teškoće, prepreke i izazove. Ako je Mesec u Blizancima, potrebno je biti mentalno angažovan, dakle komunicirati, čitati, učiti, razmišljati, pisati ili biti u pokretu, putovati, ostvarivati kontakte sa ljudima, razmenjivati informacije, itd. Međutim, ako je Mesec u Blizancima u kvadratu sa Marsom u Devici, onda se zbog ovog neharmoničnog aspekta, nailazi na poteškoće i prepreke u izražavanju sebe i onoga što duša želi i zato postoje prepreke da osoba postigne prijatnost u vezi sa sobom. U ovom aspektu, prepreke su u svakodnevnom okruženju, prema kojem imamo obaveze i dužnosti, a koje sa ovim aspektom, zahtevaju trošenje i ulaganje energije, kao i veliku aktivnost (Mars) u svakodnevnim obavezama, gde je fokus na praktičnom i korisnom. Na primer, osećate se prazno i potreban vam je kontakt sa drugima ili druženje i društvo, ali ne možete sebi priuštiti ništa od ovoga, jer radite ili ste zauzeti poslom, koji je potrebno u nekom roku da završite. Kada je Mesec u Ribama, onda je potrebno biti povezan sa unutrašnjim životom, emocijama, osećanjima i maštom. Međutim, ako je ovaj Mesec u opoziciji sa Plutonom u Devici, onda je prepreka u naglašavanju kontrole do koje se dolazi pomoću razumnog i praktičnog razmišljanja, ali se na taj način osoba udaljava od emocija, osećanja i mašte, gde je u stvari glad njene duše. Mesec u Lavu pronalazi sigurnost kada je primećen i kada privlači pažnju i zato je potrebno biti povezan sa velikim i ambicioznim planovima i ako je ovaj Mesec u trigonu sa Marsom u Ovnu, imamo stapanje dve energije koje mogu proizvesti emocionalnu i unutrašnju (Mesec) snagu (Mars), kao i moć da se dokažu unutrašnje želje i da se pretvore u dela.

Mesečev znak pokazuje i način ponašanja gde se osećamo sigurnim. Mesec u Raku pronalazi sigurnost u bližem i porodičnom okruženju, dok na primer, Mesec u Vodoliji pronalazi sigurnost u misaonim procesima ili kada se stapa sa grupom i kroz neku društvenu ulogu da bi se osetio delom društva. Međutim, osećanje sigurnosti, takođe zavisi od aspekata koje Mesec formira, jer neharmonični aspekti ukazuju na napetost, unutrašnji nemir i nesigurnost, dok je suprotno kod harmoničnih aspekata. Kada su aspekti Meseca harmonični, onda osoba može ostaviti dobar utisak na okolinu, jer sve dok se intuitivno na dobar i pravi način obraća drugima i okolina i okruženje šalje pozitivan odgovor. Mesec u neharmoničnom aspektu sa Marsom govori o unutrašnjem nemiru i agresiji i zbog toga osoba ostavlja utisak na okolinu kao neko ko je ispunjen nemirom, napet i nestrpljiv, ali i hirovit, grub i agresivan. Zbog toga i odgovor iz okruženja i okoline može biti sličan, a to je da privlači neprijatne okolnosti ili osobe, koje će na agresiju odgovoriti agresijom. Harmonični aspekti ukazuju na ona područja gde sebe možemo prikazati u najboljem svetlu, a onda i ljudi reaguju dobro prema nama. Kada je Mesec u harmoničnom aspektu sa Venerom, sebe možemo prikazati u najboljem svetlu, onda kada treba pokazati lepotu, bliskost, društvenost ili spremnost na kompromise i tada dobijamo pozitivan odgovor od drugih, osećajući se zadovoljno, prijatno i voljeno. Kada je Mesec u harmoničnom aspektu sa Merkurom, sebe možemo najbolje prikazati kroz reči, komunikaciju, kontakte, učenje, savete i zato dobijamo pozitivan odgovor okoline, osećajući se ispunjeno u kontaktima sa drugim ljudima. Ako postoje i harmonični i neharmonični aspekti prema Mesecu, onda u zavisnosti od planeta koje su u aspektu sa Mesecom na nekim poljima ostavljamo pozitivan utisak, dok na nekim drugim poljima ostavljamo negativan utisak. Na primer, ako je Mesec u nepovoljnom aspektu sa Merkurom, a u povoljnom aspektu sa Venerom, kroz oblasti koje su povezane sa praktičnim pitanjima, ostavljamo nepovoljan utisak, ali u vezi sa ljubavlju, bliskim vezama, uživanjem i zadovoljstvom, ostavljamo dobar utisak. Kada je Mesec u neharmoničnim aspektima sa Suncem, Merkurom ili Venerom, onda osoba ima problem da izrazi ono što oseća i često zbog toga ostaje neshvaćena od drugih. Kada je prisutan problem da se reše neki životni problemi, koji su povezani sa praktičnom stranom života, onda je Mesec često u neharmoničnim aspektima sa Suncem, Merkurom ili Saturnom; ako su prisutne prepreke da se rešavaju emotivni, ljubavni, bračni ili partnerski problemi, onda je Mesec u neharmoničnom aspektu sa Venerom ili ako su prisutne prepreke da bi se rešeili problemi koji su povezani sa osećanjem sigurnosti, bilo kroz privatno okruženje, pa i sa statusom i karijerom, onda je Mesec u neharmoničnom aspektu sa Saturnom.

Naša instinktivna odbrana zavisi od položaja Meseca, na primer Mesec u Devici reaguje tiho, skromno, ali razumno; Mesec u Strelcu reaguje euforično i preterano, dok Mesec u Blizancima reaguje nemirno, kroz komunikaciju, ali razumno i racionalno.

Neharmonični aspekti Meseca govore da je potrebno raditi na tome da se dobije objektivnija slika o sebi, zato što je kod ovih aspekata prisutna pogrešna slika o sebi i onda se ovakvi aspekti manifestuju kroz preosetljivost, posebno u područjima na koje ukazuju planete sa kojima je Mesec aspektovan. Aspekti Meseca koji su neharmonični, treba prihvatiti kao izazove sa kojima se susrećemo kroz život, da bismo mogli da postignemo unutrašnji mir i budemo bolji sa sobom. Skladne odnose s drugim ljudima i okolinom, možemo imati tek kada smo usklađeni sami sa sobom i zato možemo reći da preuzimamo odgovornost i za ono što doživljavamo.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM