KINESKI ASTRO: Ponekad je dobro biti SVINJA-Kineska astrologija

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Dovoljno je znati godinu rođenja da biste saznali ko je koji znak u kineskoj astrologiji.

Kineska astrologija bazirana je na ciklusu pet elemenata i dvanaest životinja koje vladaju određenom godinom.

Kineski zodijak je među najstarijim poznatim horoskopima i o njegovom nastanku postoji mnogo legendi. Prema jednoj od njih Buda je na samrti pozvao sve životinje na ispraćaj, ali se odazvalo samo njih dvanaest. Kako bi nagradio njihov dolazak – svaku godinu je nazvao po jednoj od njih.

PACOV (1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

On je šarmantni diplomata, vredan je, štedljiv i veoma uspešan. Voljen je, društven, zabavan, uživa veliku podršku i divljenje u krugu porodice i prijatelja; uživa u doterivanju i večernjim izlascima. Beskrajno je radoznao, ali ta želja da bude uvučen u sve može da mu iskomplikuje život. Pacov je duboko osećajan i ima teškoća sa odricanjem od emotivne povezanosti. Voli novac i da se brine prema zaposlenima, pa je po prirodi odličan preduzetnik. Velikodušan je prema ljudima koje voli, a kad je posredi trošenje novca na decu – ono se može okarakterisati kao neracionalno. Majstor je u istraživanju i otkrivanju tajni, pa može biti velika tračara. Kada je uznemiren može da bude prilično nervozan… Mrze kašnjenja, nepotrebno rasipanje, lenjost i ljude koji ne umeju da održe datu reč.

Poznati Pacovi: Aleksandar Veliki, Kameron Dijaz, Antonio Banderas, Maradona, Džordž Vašington, Gvinet Paltrou, Džad Lou, Mata Hari, Mocart, Marlon Brando, Petar Veliki, princ Čarls.

BIVO (1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

On je stabilan i pouzdan, prizeman, senzibilan, poseduje veliko srce i uvek je voljan da pomogne. Njegov život čine rutine i utvrđene metode, jer voli dugotrajnu sigurnost. Veoma je dostojanstven i pun samopouzdanja. Voli pravila i očekuje da ih svi poštuju. On voli svoju porodicu, ali ima velika očekivanja i može biti prilično zahtevan. Uvek će reći šta misli i lako će odbiti bilo kakav kompromis koji se kosi sa njihovim principima. Uglavnom mirna osoba, kad mu dođe „žuta minuta“ može biti beskompromisan, zahtevan i emotivno dalek. Neverovatno je strpljiv, ali ne i bezgranično. Zastrašujuć je prizor kad se naljuti. Ume da bude zlopamtilo i to uglavnom na sopstvenu štetu. On nije romantičan, ali je njegova ljubav jaka i jasna i potrebno joj je vremena da preraste u intiman odnos.

Poznati Bivoli: Sadam Husein, Hitler, Marlen Ditrih, Džim Keri, Denis Rodman, Edi Marfi, princeza Dajana, Volt Dizni, Džordž Kluni, Džesika Lang, Meril Strip, Ričard Gir, Entoni Hopkins.

TIGAR (1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

Tigar je energičan, uzbudljiv i pomalo komplikovan. Krase ga živahnost, ljubaznost, velikodušnost i zabavni karakter. Može da bude i samovoljan, nezavistan, impulsivan, sujetan i izuzetno sebičan. On je inspirativan prijatelj i poželjna osoba na društvenim okupljanjima. Voli da bude aktivan i da rizikuje. Iznenađujuće je sumnjičav i nestrpljiv – imaće cilj, a već u sledećem trenu biće neodlučan. Ako oseti da ga neko ne poštuje, može da bude zao i osvetoljubiv. U ljubavi je izuzetno romantičan, najšarmantiji partner. Voli decu i kućne ljubimce. Njegov život nikad nije dosadan i nikad neće izgubiti ljubav prema životu i optimizam.

Poznati Tigrovi: Betoven, Karl Marks, Fil Kolins, prorok Muhamed, Tom Kruz, Robi Vilijams, Leonardo di Kaprio, Merilin Monro

ZEC (1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

U Kini su zečevi simbol dugovečnosti i oni koji su rođeni u ovom znaku smatraju se prirodno srećnim. Zeca krasi mnogo divnih i prefinjenih osobina – on je nežan, elegantan, saosećajan, ceni harmoniju i lepotu. Diplomata po prirodi, on je pogodan za sva zanimanja koja su u vezi sa drugim ljudima. Ume da bude ćudljiv i udaljen, osetljiv na negativne komentare i kritiku, ali je divan domaćin i uvažava sve lepe stvari koje život može da ponudi. Dobar je prijatelj i uvek ima odlične savete. Ipak, ne zna se uvek šta mu je u mislima. Jakim intelektom svaku situaciju okreće u svoju korist, pa je zbog toga dobar pregovarač. Tajnovit i manipulativan, samo želi udobnost, mir i ličnu sigurnost.

Poznati Zečevi: Ajnštajn, Kasparov, Džoni Dep, Kventin Tarantino, Vitni Hjuston, Dru Barimor, Frenk Sinatra, Ingrid Bergman, Dejvid Bekam, Anđelina Džoli.

ZMAJ (1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

Moćan, snažne volje i harizmatičan, Zmaj sledi svoj jedinstveni životni put. Nije lako biti kraj njega, jer ume da bude voema zahtevan, bezobziran i nadmen. Smatra da uvek ima nešto važno da doprinese i njegova snaga leži baš u tom odbijanju da se preda. Misli da uvek može da nađe neko rešenje i najsrećniji je kad ima razlog za fokusiranje nagomilane energije. Ljubav je na drugom mestu, zbog karijere. Sjajan je ratnik jer se direktno sukobljava sa izazovima i problemima. Iskren je i direktan, pa može da bude prevaren manipulacijama i trikovima drugih. Psihički je jak i atletske je građe. Ulaže sve svoje resurse i napore u ono u šta veruje. Zahtevan je i zapovednički nastrojen, ali ima mnogo sledbenika.

Poznati Zmajevi: Abraham Linkoln, Čarls Darvin, Raspućin, Cezar, Nikola Tesla, Če Gevara, Brus Li, Al Paćino, Josip Broz Tito, Vladimir Putin, Orlando Blum, Pele, Plasido Domingo, Ringo Star.

ZMIJA (1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

Šesti znak kineskog zodijaka je mudra i misteriozna zmija. Fizički je upečatljiva i ima dobar osećaj za lični stil. Nezavisna je i prati svoj put, bez obzira na tuđa mišljenja. Sofisticirana Zmija se najbolje snalazi kod kuće, uz dobru knjigu, film, muziku, gurmanske specijalitete i sve što je visokog kvaliteta. Novac joj nije problem i veoma je velikodušna. Psihički je veoma jaka i privlače je filozofija i duhovne teme. Iako se učini da je spora i opuštena, to je samo znak da je pokrenula sve svoje analitičke moći. U ljubavi je veoma zahtevna i posesivna. Postavlja visoke standarde i za sebe i za partnera i ume da bude veoma sumnjičava. Tajnovita je i njene izjave su oprezno odmerene. Čvrsto se drži svojih planova i retko će ih se odreći. Sklona je osveti i to onoj koja se servira hladna, jer je strpljiva i čeka pravu priliku. Najbolje je da nikada ne prekršite obećanje koje ste joj dali.

Poznate Zmije: Aleksandar Fleming, Ruzvelt, Pikaso, Mohamed Ali, Bob Dilan, Kris Martin, Liv Tajler, Orlando Blum, Bruk Šilds, Ben Stiler, Čarli Šin, Elizabet Harli, Sara Džesika Parker.

KONJ (1918, 1930, 1942, 1954,1966, 1978, 1990, 2002, 2014)

Veoma je aktivan i popularan. Kao nezavisna i vesela osoba, Konj iskreno uživa u drugim ljudima. Može da bude svojeglav, a kad je ljut donosi brzoplete i nepromišljene odluke. Njegova istraživačka priroda odlično se kombinuje sa sklonošću ka novitetima. Daće sve od sebe da nekome pomogne, ali neće ništa tražiti ni očekivati zauzvrat. Njegova ubeđivačka moć je veoma jaka, te je ambicija njegova jaka karakteristika. Srcelomac je i prirodni zavodnik, lako će pridobiti simpatije, ali će uvek na prvo mesto stavljati svoju slobodu. Samo zreo konj može da ostvari uspešan brak. Voli zabavu i kvalitetan provod, ima veliki krug prijatelja, ali uvek na kraju korača sam prateći svoj put.

Poznati Konji: Jeljcin, Klint Istvud, Sindi Kraford, Denzel Vašington, Ema Votson, Harison Ford, Džejms Kameron, Džejms Din, Kevin Kostner, Džon Travolta, Šon Koneri, Nelson Mendela.

OVCA ili KOZA (1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

Osmi znak zodijaka je Ovca (ponekad se naziva i Koza). Ona je predusretljiva, nežna, saosećajna, tiha i stidljiva. Njene emocije svako malo isplivaju na površinu, naročito u krugu najbližih. Veliki je umetnik i lako dolazi do pokrovitelja. Odličan je gost i uživa u okruženju moćnika, kao i u lepim stvarima. Ne voli da se suprotstavlja i radije bi da neko drugi donese odluku, ali će zameriti ako ona ne doprinese njenom komforu. Prirodno je srećna, miroljubive prirode i dobrog srca. Romantična je i potreban joj je partner koji je spreman da je sasluša (najbolje se slaže sa Zecom), razumevši njene promene raspoloženja, indirektne odgovore i samosažaljevanje. Veran je prijatelj, stabilan i pouzdan i vredna je posvećenog vremena i pažnje.

Poznate Ovce: Kit Ričards, Mik Džeger, Mikelanđelo, Robert de Niro, Brus Vilis, Džulija Roberts, Nikol Kidman, Mira Sorvino.

MAJMUN (1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)

Živahan i svestran, Majmun je siguran u sebe i nikada se neće potceniti. Njegova smela ljubav prema životu čini da se i drugi osećaju dobro. Svaku situaciju ume da okrene u svoju korist. Barata rečima i novcem odlično, a ljubavne probleme rešava na originalan način. Inteligentan je, ali ne i previše častan, međutim – prijatelji mu opraštaju sklonost ka obilaženju zakona. Njegova spontanost je neodoljiva, komunikativan je i prilagodljiv. Karakterišu ga komunikativnost, podržavanje društvenih dobara i ljubav prema izazovima. Nije preterano lojalan (osim ako nema interesa u tome).

Poznati Majmuni: Kaligula, Deni de Vito, Džordž Lukas, Dženifer Eniston, Kajli Minog, Tom Henks, Gaj Riči, Monika Beluči, Selin Dion, Endi Garsija, Mel Gibson.

PETAO (1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

Petao je kompleksan i neshvaćen. Poneki petlovi su jaki, tajanstveni i mirni, ali neki su veoma brbljivi. Osvajaju šarmom ili postaju najgori košmar – nema sredine. Veoma je ambiciozan i gaji jaku želju za uspehom. Spreman je da naporno radi kako bi ostvario uspeh. Tradicionalan je, dobrodušan i želeće svima najbolje. Veruje da je uvek u pravu i to toliko da će učiniti sve da svakoga u to uveri. Iskren je i pošten i uz dobar argument postaje odličan diplomata. Ako želite da mu budete prijatelj morate biti spremni na sve – ali pre svega, ništa ne shvatajte previše lično.

Poznati Petlovi: Adriana Lima, Bijonse, Čarls Bronson, Džesika Alba, Đuzepe Verdi, Enriko Karuzo, Lari King, Rihard Vagner, Bendžamin Frenklin, Doli Parton, Stiv Martin, Konfučije.

PAS (1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)

Odan je i iskren i mnoge osobine deli sa svojim drugarima psima. Ima jak osećaj za pravdu i fer igru. Originalan je, skroman, šarmantan i stoji čvrsto na zemlji. Ipak, kao prekršite njegove principe, postaje razdražljiv i manje ljubazan. Na prvi pogled je prijateljski nastrojena osoba sa neformalnom i ležernom lepotom. Može da bude tvrdoglav i brzoplet, ali to nije vidljivo na prvi pogled. Voli aktivnosti na otvorenom i druženje sa prijateljima. Kooperativan je i lak za saradnju. Izvrstan i lojalan prijatelj, ipak može biti veoma isključiv – ili ste sa njim ili protiv njega, crno ili belo – nema sivog. Sumnjičav je i nove prijatelje stiče veoma polako, ali njihove interese štiti kao svoje.

Poznati Psi: Andre Agasi, Klaudija Šifer, Dejvid Bouvi, Madona, Maraja Keri, Majkl Džekson, Šeron Stoun, Uma Turman, Klaudija Šifer, Elvis Prisli, Fredi Merkjuri, Stiven Spilberg.

SVINJA (1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

Poslednji, dvanaesti znak kineskog zodijaka je jaka gruba i vesela Svinja. Ona je tako jednostavna, iskrena i hrabra da je prirodno i lako diviti joj se. Ceni dobar provod, dobru hranu i piće. Veoma je strastvena i ostaje puna energije i u starosti. Prva je osoba koju treba pozvati kada je potrebna pomoć ili podrška. Osoba je od poverenja, ali je lakoverna i veruje u sve što čuje, pa je često žrtva oportunista. Veliki radnik, sjajan prijatelj i organizator – daće sve od sebe i biće mučenik, da bi učinila nešto za druge. Može da bude uspešna u bilo kojoj oblasti, ali ne voli obmane i političke igre.

Poznate Svinje: Arnold Švarceneger, Elton Džon, Hemfri Bogart, Kevin Spejsi, Nastasja Kinski, Val Kilmer, Rupert Everet, Vinona Rajder, Džared Leto, Deniz Ričards, Riki Martin.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK