Astrofon21

Kineska astrologija -Planete i čajevi…..Zeleni čaj je vrlo snažni antioksidant koji uklanja slobodne radikale iz organizma

Prema kineskoj legendi, priča o zelenom čaju počinje 2737. godine prije Krista u vrijeme cara Shen Nunga. Taj mudar čovjek ušao je u povijest po svojoj sklonosti da prokuhava vodu za piće. To je činio nakon što je primijetio da prokuhana voda daje bolje zdravlje a time i produžuje život. Ključni trenutak dogodio kad je Shen Nungu za vrijeme prokuhavanja vode u nju palo nekoliko listova s obližnjeg drveta. Car je kušao novonastalo piće i bio zapanjen njegovim ugodnim okusom. Nazvao ga je «darom s neba» i otad svakodnevno pio.
U početku je jedino postojao zeleni čaj. Tek kasnije su se pojavili crni i crveni čajevi. Razlika između njih je samo u procesu proizvodnje. Naime, što se čaj više procesuira, on postaje sve tamniji i tamniji. Listovi zelenog čaja se tek jednokratno izlažu toploj pari, dok se oni crnog i crvenog djelomično suše, drobe i fermentiraju. Nakon što je otkriven prije gotovo pet tisuća godina otkriven, čaj je postepeno širio na sve strane svijeta. Vremenom je postajao sve popularnijim, tako da je trenutno došao u poziciju da bude drugo najpopularnije piće nakon vode. Čaj su iz Kine u Europu po prvi put donijeli Nizozemci 1650. godine. U početku je čaj bio izuzetno skup i samo su si plemići i ostali viši slojevi mogli priuštiti luksuz njegovog ispijanja.
Zeleni čaj je vrlo snažni antioksidant koji uklanja slobodne radikale iz organizma. Brojna znanstvena istraživanja su pokazala da njegovo redovito konzumiranje u dozama od 4 do 6 šalica na dan može smanjiti rizik pojavljivanja različitih oblika raka. U jednom od njih je čak izračunato da i strastveni pušači cigareta mogu profitirati od zelenog čaja jer im se vjerojatnost kancerogenih oboljenja smanjuje čak za 45 posto. Zeleni čaj bi trebali prigrliti i ljudi s visokim krvnim pritiskom. Njegovo djelovanje djeluje umirujuće i pojačava doticaj krvi u srce. U Aziji postoji običaj redovitog konzumiranja čaja uz svakodnevne obroke. Rezultat je daleko manji broj oboljenja arterija i srčanih napada.
Uz zeleni čaj, ovisno o duljini sušenja, postoje još i bijeli, žuti i crni čaj. Zanimljivo je da se po boji svaki od tih čajeva može povezati s pojedinim planetom iz kineske astrologije.

Zelena boja pripada Jupiteru i povezana je s proljećem. Jupiter je planet ekspanzije na svim nivoima postojanja i središnja točka za bilo kakav osobni rast. On daje nezaustavljivi optimizam koji se izražava kroz vizije neke ljepše budućnosti. Jupiter ne poznaje nikakve zapreke i ovaj svijet doživljava na najpozitivniji mogući način. Daje potrebu za fizičkim i mentalnim kretanjem i inicira pozitivne okolnosti za napredovanje. Redovitim konzumiranjem zelenog čaja pojačavamo sve ove Jupiterove funkcije.

Bijela boja u kineskoj astrologiji dodijeljena je planetu Veneri. Ona simbolizira energiju privlačenja, prianjanja i zajedništva. Povezujemo ju uz ljubav, odnose i umjetnost. Područje karte u kojemu se nalazi Venera je mjesto gdje želimo uživati i biti voljeni. Isto tako ovaj planet će označiti i naš vlastiti doživljaj osobne privlačnosti. Venera je ključna i za razlučivanje našeg sustava vrijednosti u skladu s kojim donosimo odluke. Znači, ako želite biti lijepi i imati skladne veze, preporučljivo vam je što češće piti bijeli čaj.

Za razliku od zapadnih astrologa, Kinezi žutu boju povezuju uz planet Saturn. Saturn označava princip kontrakcije i suočavanje s osobnim nedostacima. Preko njega se usklađujemo sa zahtjevima društva kojemu pripadamo. Saturn je planet koji od nas traži izdržljivost i ustrajnost. Najčešće označava mjesto gdje se najviše osjećamo nesavršenim i gdje nastojimo ispraviti svoje greške. Ispijanje žutog čaja pomaže nam da ispravljamo svoje greške i pojačamo svoju strpljivost. Pošto Saturn sve reducira, njegov čaj smanjuje i tjelesnu težinu.

U Kini crna boja pripada Merkuru. Njega astrolozi uglavnom povezuju uz mentalne funkcije. On označava kvalitetu našeg uma, njegovo promišljanje i logičko zaključivanje. Merkur je isto tako povezan i uz komunikaciju, bilo da je ona verbalna ili neverbalna. U natalnoj karti ovaj planet naglašava područje razmjene informacija i učenja. Merkur je također povezan i uz koordinaciju pokreta. Uživanje u crnom čaju pojačava naš um i daje nam veću pokretljivost.

Zanimljivo je da u Kini ne pronalazimo crveni čaj. Sam naziv povezuje se sa crnim čajem i predstavlja jednu od njegovih varijanti. Sama crvena boja povezuje se s Marsom. On je planet povezan uz protok naših tjelesnih energija i njihovo usmjeravanje na osobna postignuća. Tamo gdje se on nalazi se u pravilu susrećemo s preprekama koje želimo prevladati. To je mjesto gdje se borimo i probijamo kroz život. Mars je ujedno i naša seksualna energija kao motivirajući faktor za akciju. Ona nas inicira da učinimo prvi korak. U prodavaonicama ćete pod crvenim čajem pronaći rooibos čajeve napravljene od iglica afričkog grmlja. Njihovim korištenjem ćete uspješno pojačati Marsove energije u svom životu.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK