Astrofon21

Jupiter u Jarcu-RADOSTAN SAM, JER ZNAM TAJNU ŽIVOTA!

Ništa se u našim životima ne dešava slučajno. Ništa se na nebu ne dešava nasumično. Onaj ko prepoznaje i oseća i najtananija dešavanja koje nam Univerzum nudi u vidu nebeskih promena, zna da je svaka od njih, pa i najmanja, bitna. Onaj ko prati nebeska dešavanja, uzastopne prelaske ili tranzitiranja planeta na svakodnevom nivou sa jedne tačke na drugu, sa jednog stepena na drugi, iz jednog znaka u drugi može da oseti nijanse poruka koje šalju planete, zvezde i njihovi odnosi koji se tada stvaraju. Ništa nije večno i sve je u stalnom pokretu i ritmu. Energija kruži, prelazi u materiju a čestice opet u energiju. Ta pulsacija jeste disanje našeg Univerzuma i njegov ritam astrolog prati po planetarnim dešavanjima. Ako osetite i prepoznate ritam i ako se uskladite sa njim, vi ste najveći jahač talasa – zvanih vibracije i vi ste pobednik, jer ste se uskladili sa svojim Tvorcem.

Uskadjivanje nikad nije bila jača strana čoveka. Oni retki su to uspeli i dalje uče. Skladni odnosi, najveće lekcije našeg života, zapravo se uče do kraja ovog života. Zato astrologija i praćenje planetarnih ciklusa može da nam osvesti koju energiju u sebi treba sad da uskladjujemo, jer Tvorac je nas napravio po svome liku.. ili što bi astrolozi i ostali ezoterici rekli Makrokosmos je Mikrokosmos. Svejedno je koji izaberete rečnik, bitna je suština. Kako prepoznati svoje unutrašnje energije koje se teško menjaju pod uticajem najvećeg neprijatelja – ega, naučenih obrazaca i krutog učitelja zvanog sistem i društvene norme i prepoznate energije kako uskladiti sa energijama neba koje se menjaju kad jedna planeta promeni znak? Najvažnija informacija KADA dolazi do planetarnih promena daje šansu i da se unapred pripremimo na unutrašnjem nivou za promenu.

Veliki uvod za veliku promenu koja sledi na nebu – JUPITEROV ULAZAK U ZNAK JARCA.

Svi znamo, barem oni koji se bave astrologijom, da spajanjem planete i znaka u koji ona ulazi, možemo uopšteno da naslutimo i osetimo šta može doneti tranzit neke planete u neki znak, u ovom slučaju vrlo važne planete koju astrolozi zovu hronokrator, Jupitera. Jupiter je planeta koja vlada prostorom, pa je njegova osnovna uloga u našim životima ekspanzija u svakom smislu. Jupiter je naš zaštitnik, guru, mudrac u nama. Jupiter vlada devetom i dvanaestom kućom zodijaka, koje se odnose na viša znanja, unutrašnju mudrost, radost života, ali je on zadužen i za ovozemaljska uživanja koja često donose preterano uživanje u hrani, piću, i svim drugim porocima… Jupiter je planeta zadovoljstva i avanture, istraživača u nama, iskrene sreće, ali i planeta koja nam daje intuiciju, uvide, spoznaje dubljih stvari, vlada našim podsvesnim, psihom, snovima…Jarac je znak koji je potpuno suprotan ovim osobinama. Jarac kojim vlada planeta Saturn, vlada vremenom, ograničenjama, teškim lekcijama, teškoćama, poštovanju i prihvatanju neminovnosti našeg života – prolaznošću i smrću, te sa Jarcem uvek idu lekcije o zdravlju, lekcije koje stižu iz porodičnog sistema, pa nije tako lako izaći iz jarčevskog kruga teškoća koji se zove karmički dug. Spoj Jupitera i znaka Jarca nekako ne ide zajedno, pa je teško spoznati šta je zajedničko, tj. koji je najmanji zajednički sadržalac u ova dva pojma. Ipak, možemo da znamo da idu ozbiljniji dani u kojima generalno moramo stegnuti kaiš, krenuti na dijetu, štedeti novac, prihvatiti okolnosti i poštovati lekcije koje idu iz najbližeg okruženja i najbliže familije.

Kome će šta doneti ovaj tranzit pre svega zavisi od postavke natalnog Jupitera, pa i kroz koju kuću tranzitira u natalnoj karti tj. koju oblast u našem životu on aktivira prolazeći kroz nju. Mora se pogledati i gde se nalazi Saturn i kako je on postavljen u natalnoj karti, te sve planete u znaku Strelca i Jarca će biti involvirane u ovu promenu. To sve kroz natalnu kartu ali i godišnje prognoze, tj. prateći unutrašnji rast na godišnjem nivou možemo da spoznamo i da se pripremimo na individuanom nivou .

Ipak, ono o čemu želim da pišem jeste naš duhovni rast i kako ovaj tranzit može da utiče na nas u tom smislu.

Jupiter je takodje zadužen i za naš spirutalni rast. Svaka osoba na duhovnom putu, s vremena na vreme može stati i osvestiti svoje lekcije i svoje postupke, akcije i reagovanja na situacije koje su nam donele okolnosti. Uvek je dobro, na godišnjem planu ( evo baš kad Jupiter menja znak, a to se dešava uvek jednom godišnje) otići izvan grada ili mesta stanovanja u neki kutak gde smo okruženi prirodom i osamiti se. Par dana, biti sami sa sobom. Okrenuti se malo unazad i pogledati šta smo sve prošlih godinu dana uradili, spoznali, doprineli. Sebi i drugima. Šta se sve promenilo zadnjih godinu dana i da li smo zadovoljni. Jupiter, planeta koja se odnosi na intuiciju i podsvesni deo i uvek je aktivirana kad se radi o spiritualnim delom nas ( zajedno sa Neptunom) sada ulazi u materijalni i praktični znak. Da li smo spremni konkretizovati naše duhovne tehnike i da li je pravo vreme, sada kad je Jupiter u Jarcu, možemo sebi postaviti pitanje.

Uvek možemo da zamislimo koje najveće potencijale neka planeta prolazeći kroz neki znak nosi i šta je to što je najbolje što nam može doneti ali i koje lekcije, u skladu sa tim aktivira. Ako razmišljamo o ovom prolasku to znači, naročito za znake koje su povezani sa Jupiterom kao vladarem ( Strelac, Ribe) da je vreme da se materijalizuje njihovo znanje, unutrašnja mudrost, da se definiše neka tehnika, rad ili da je vreme spoznaje da smo izbrusili kamen zvani dijamant te je fokus na tome da se sad pravi skupocena ogrlica. Jupiter u Jarcu možemo definisati kroz rečenicu – Najbolji put je najjednostavniji, ali da bi se došlo do jednostavnosti moramo tako dobro znati ono čime se bavimo i znanje preneti ljudima koji to ne razumeju, na najjednostavniji način, najosnovnijim rečnikom. To je savršeno baratanje svojim znanjem. Da ga podelimo sa drugima na vrlo jednostavan način.

Jarac je znak koji teži savršenstvu i on je tome najbliži. On je precizan, tačan, odgovoran. On sada traži od Jupitera, sveobuhvatnog našeg znanja da ga uobličimo definišemo i implementiramo. Sad je vreme da konkretizujemo naše znanje.

Najveći izazov može biti kako ostati isti nakon materijalnih dobitaka koji slede onog trenutka kad naučimo jednostavno i lako preneti svoje znanje drugima. Da li ćemo ostati isti i kad dođu nagrade u vidu novca, finansijskih promena i slave – to je pitanje. Često razni učitelji i duhovnjaci postanu nešto drugo ( ili postanu zapravo što su ovek bili, ali to sada izađe na videlo!) nakon prodaje velikih tiraža knjige koje su napisali, ogromne posećenosti njihovih predavanja itd. Ostati isti, jednostavan, samo svoj i veran onome što si napisao, onome što jesi, kada društveni trendovi mogu da te uvuku i da te stope sa masom velikom brzinom, kada duhovnost vrlo lako predje u marketing i biznis. To može ove godine da bude test za sve one koji se bave spritualnošću, ezoterijom, zastupanjem neke ideje koja je povezana sa višim znanjima.

I da se vratim na početak teksta, ovo je godina kad možemo da budemo očevici i svog razvoja i koliko smo, ako smo radili na sebi zadnjih godina, uspeli da osvestimo to što jesmo, te koliko imamo snage da se odupremo pritisku mase, nesvesnog dela nas i ljudi oko nas, da postanemo komercijalni, ili da ostanemo dosledni sebi, ali da prihvatamo uspeh koji je prirodan, jer smo radili na nečemu tolike godine i da je uspeh prirodni deo života. Vreme je da izbalansirmo u sebi energije koje mogu da nas ponesu više na jednu stranu. I pad i uspeh su deo našeg života, a ni jedno ni drugo ne traje zauvek. Ukoliko ste brusili nešto ovih godina dobićete nagradu, ali nemojte da vas ponese slava i moć, jer već,  ideje i fokus interesovanja društvene mase…ostaćemo sami sa sobom, a pogledati u ogledalo tada je najteže, ukoliko nismo ostali dosledni onome o čemu smo pisali ili na čemu smo radili. Jarac traži i iznova da se ispitujemo, da se brusimo, da se korigujemo, da budemo bolji, a kome drugome nego sami sebi. Ne dozvolite da vas ovoliko planeta u Jarcu naglo digne na vrh ali vrlo brzo spusti – jer je to lekcija koju treba da naučite ove godine. Ostanite skromni.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM