Astrofon21

Ji Djing Heksagram 52. Gen Planina, Mirovanje

52. KEN PLANINA
Ovo je trenutak za mir u vašem zivotu. To je mir koji sledi nakon energičnog kretanja i mir snage, koji prati prikupljanje snaga za kretanje naprijed. U vašem životu neka situacija, ili sled dogadaja, dolazi do kraja. Nalazite se u novoj situaiciji, i iskusićete novi sled dogadjaja. Došao je trenutak da se angažujete u mirnom procesu samoispitivanja: ovo će vam dati potrebnu snagu da preduzmete korake koje će tražiti situacija koja se sada razvija.

52. Gen / Mirovanje
Gore: GEN planina, čvrstina
Dole: GEN – planina, čvrstina

Kada su leđa tako mirna da se čovek oseća bestelesan ili kada hoda dvorištem a ne primećuje ljude – nema greške.

MEDITACIJA, MIROVANJE, PASIVNOST, INTROSPEKCIJA
Vaš unutrašnji život treba da je sada u centru pažnje. Od posebne je važnosti da meditirate o predmetu svog pitanja, jer samo u takvom okviru svesti možete ponovo da uspostavite sklad sa taom.
MEDITACIJA u ovom kontekstu znači stanje u kome vaše misli ne lutaju van okvira aktuelne situacije. Ne radi se o aktivnom činu nego o stanju svesti. Jednom kada se um smiri a ego priguši, prevazilazi se unutrašnji metež. Kroz unutrašnje mirovanje i objektivizaciju utisaka iz spoljašnjosti, približavate se prosvetljenju. Pošto je vaše delanje u skladu s kosmosom, postići ćete izuzetan napredak.
Pre svega, MEDITACIJA i unutrašnja smirenost će vam pomoći da uravnotežite sebe, zatim, pošto uspostavite krajnju unutrašnju objektivnost, znaćete šta vam je činiti i kada je pravo vreme za to. Tako ćete izbeći greške i njihove posledice.
Usled formalne složenosti svetovnih zbivanja, vrlo je važno postići unutrašnji mir koji čoveku omogućava da ne reaguje impulsivno, nego prikladno situaciji. Svoje misli usredsredite na sadašnjost i ne dozvolite da vas vode predrasude. Tako će sve vaše akcije biti prikladne i dobro prihvaćene. I odnosi će sada imati velike koristi od unutrašnjeg mirovanja. Izbegavajući razmišljanja koja sežu predaleko u budućnost, i maštanja o tome šta će se desiti, vi možete da savladate smetnje koje proističu iz vašeg ega. MEDITACIJA vas takođe sprečava
da činite društvene gafove zbog kojih biste se kasnije kajali. MEDITACIJA obnavlja i um i telo. Tek kada umirite stres zasnovan na ličnim
projekcijama i fantazijama, postižete pravu opuštenost. Impulsi koji se posle ispolje su u skladu sa vašim pravim potrebama. zaustavite misli. I to odmah!
Mirovanje, GEN, u gornjem trigramu kosmičkih ideala, ponavlja se i dole, u trigramu – ljudskih odnosa. Bez promene, MEDITACIJA sugeriše da se budućnost u pogledu vašeg pitanja, ne može isplanirati i predvideti. Razmišljanje o njoj samo vas može bolno uznemiriti.

U opisu Čuang Cea, taoističkog mudraca iz 4. veka p.n.e., vidi se praktična primena ovog heksagrama:
“Nemoj biti sakupljač nagrada. Ne skladišti utvrđene šeme. Ne budi ono što nisi. Ne robuj znanju, naizgled gospodareći njime. U sebi realizuj
Beskonačno do najvišeg mogućeg stepena i putuj kroz oblasti koje nisu označene ni na jednoj geografskoj karti. Primeni do kraja ono što ti je od
Prirode dato, ne opterećujući se svojim subjektivnim gledištima. Jednom rečju, delaj sasvim bez napora.
Um savršenog čoveka nalik je na ogledalo. Ogledalo ne juri za stvarima da bi uhvatilo njihov odraz. Kad ih odražava, ne čuva to za sebe. Tako ga ništa ne može ozlediti. Tako ga ništa ne može pokvariti.

Lao Ce ovako razmišlja o meditativnom raspoloženju:
Onaj ko zna ne govori.
Onaj ko govori ne zna.
Zato zatvori usta.
Ukini želju.
Ublaži oštrinu.
Čvorove odveži.
Svetlost priguši.
Postani Jedno s prašnjavim svetom.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM