Astrofon21

Jean Baptiste Morinus-Ptolomejeva astrologija u funkciji znanja

Jean Baptiste Morinus je bio francuski astrolog i matematičar (1583-1656), koji je uživao ugled na francuskom dvoru. U tajne astrologije i alhemije ga je uveo škotski okultista, astrolog i alhemičar Davisson,, te je uskoro postao slavniji od svog učitelja i biva angažovan kako lični astrolog brojnih plemića i vladara medju kojima su vojvoda od Luksemburga, kardinal Rišeljea i Mazarina. Legenda kaže da je načinio horoskop u času u kom je rodjen budući vladar Luj XIV. Uživao je specijalnu naklonostkraljice Marije Francuske, Kristine Švedske i princeze Marije Lujze od Gonzaga, koja je kasnije postala poljska kraljica.

Pošto je stekao doktorat medicine u Avinjonu 1613. godine, prestaje da radi kao lekar da bi postao službeni astrolog vojvode od Luksemburga, a zatim i vojvode od Efijata. 1630. godine mu kralj nudi katedralu za matematiku na francuskom univerzitetu. Povodom jednog pamfleta protiv Kopernikovog sistema održao je polemiku protiv pristalica ovog astronoma. Njegova glavna dela su: spis o Zemljanim koordinatama Astronomis jam a fundamentis integre et exacte restituta (današnja astrologija od njenih početaka i tačno obnovljena), to Astrologia gallica, objavljena 1661. godine u Hagu i koju je osudila narodna skupština.

Morenu dugujemo aktuelizaciju Ptolomejeve astrologije u funkciji znanja stečenih u XVII-om veku. Sa njima, astrologija počinje da se oslobadja svog religioznog substrakta nasledjenog od starog doba, a na konjekturalnu nauku počinje da se gleda racionalno.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM