Astrofon21

Fiksne zvezde-definicija,pojam i vrste (astrologija)

Uticaj fiksnih zvezda se razlikuje od uticaja planeta iz razloga što je njihov uticaj dramatičniji,iznenadniji i nasilniji. One imaju tu moć da podignu osobu do najviših visina,od siromaštva do bogatstva ali i obrnuto,što planete baš i ne mogu.
Određeno pravilo ipak postoji,a to je da zvezde nikad ne rade same osim ako se nađu na uglovima.
Način i kvalitet delovanja zvezda zavisi od nekoliko stvari :

1. VELIČINA što je magnituda zvezde manja,to je njena moć veća,te tako zvezde prve magnitude imaju najveću moć.Izuzetak čine jedino klusteri koji snažno deluju i pri većim magnitudama od 4.0

2. NEBESKA POZICIJA što je zvezda bliža ekliptici,to je njena moć veća.Takođe,na severnoj hemisferi,veću moć imaju zvezde severne deklinacije (obrnuto za južnu hemisferu).Često se navodi da zvezde velike latitude ne utiču na nas,ali se u praksi pokazalo da to nije tačno.

3. PRIRODA PLANETE KROZ KOJU DELUJU zvezde daju snagu i energiju planetama i modifikuju njihov uticaj,ali u isto vreme,priroda planete iskazuje strogo kontrolisani uticaj. Najjači uticaj je kada su zvezda i planeta iste prirode. U takvim slučajevima,uticaj planete se izdiže do velikih visina,a u isto vreme melefični uticaj zvezde prestaje.
Npr. ako se MA nađe na zvezdi svoje prirode,njegova moć se povećava.Ako se nađe na zvezdi prirode JU/VE,onda je redukovan ili modifikovan.Ako se nađe na zvezdi prirode SA,veoma je promenjen. Drugim rečima,ako planeta „padne“ pod uticaj zvezde iste prirode,to podrazumeva intenzitet,a ako je na zvezdi suprotne prirode,efekat je u neku ruku deformisan,tup.

4. GENERALNA PRIRODA HOROSKOPA rezultat efekta zvezde na neku planetu u mnogome zavisi od toga kako je ta planeta postavljena u natalnoj karti.Ako je planeta snažna i obećava uspeh,onda će uticaj zvezde na kojoj se našla imati veći i trajniji efekat.
U većini slučajeva,zvezde nisu kontradiktorne planetarnim indikacijama.Čovek neće postati lopov ili ubica zbog efekta neke zvezde,već to mora biti sadržano u samoj natalnoj karti.Zvezde „rade“ po svom položaju,veoma slično kao i planete.Dakle,najjače su na uglovima i deluju najsnažnije u konjukciji ili paralelu.
Isto tako i opozicija može imati snažno dejstvo kao i konjukcija,a u nekim slučajevima ne treba zanemariti ni kvadrat,dok su trigon ili sekstil veoma slabog dejstva ili ga nemaju uopšte.
Pažnju treba obratiti na već rečenu,stvarnu poziciju zvezde na nebu,te na osnovu toga proceniti snagu njenog dejstva.
Kada se uzimaju u obzir direkcije i progresije,efekat zvezda na direktovanu tačku je isti kao i u radikalnoj karti,sa tom razlikom što je efekat prolazan.

Na kraju,ostaje još jedna stvar koju je potrebno objasniti,a to je efekat same zvezde i način na koji ćemo ga predstaviti.
Recimo,određena zvezda može biti prirode MA.Ona će iskazati sve one karakteristike,slične onima koje ima ta planeta u horoskopu.Međutim,postoje i zvezde sa prirodom 2 planete.U tom slučaju,uticaj prve pomenute planete (MA/JU npr.) je jači od druge.Druga obično ukazuje na neki način,modifikovan uticaj.
Npr. zvezda prirode MA/JU će imati uticaj isti kao MA,ali modifikovan uticajem JU.Drugim rečima,prirodi MA će biti dodata ekspanzivnost JU,više optimizma i dobre sreće. U obrnutom slučaju,kada je zvezda prirode JU/MA,onda bi njen uticaj bio kao uticaj planete JU,ali bi bilo dodato i energije i vatre MA.

U svakom zodijačkom znaku se nalazi izvestan broj fiksnih zvezda, značajnih u astrologiji po svom uticaju. Izdvajam samo njihove osnovne osobine i stepene na kojima se sada nalaze zaokruženo.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK