FENG ŠUI: Boje upravljaju našim životima,boje podstiču vaš prosperitet, ljubav i zdravlje

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Osim rasporeda, boje podstiču vaš prosperitet, ljubav i zdravlje. Cilj feng šuia je da u dom unese harmoniju i blagostanje. Ako trećina Kineza živi po njegovim pravilima, mogli bismo i mi da se pozabavimo koje bi boje odgovarale našem prostoru. Pet elemenata (drvo, vatra, metal, zemlja i voda) zauzimaju važno mesto u teoriji feng šuia i oni su sile koje utiču na kvalitet života.

U severnom uglu treba da dominira boja vode i metala. To će vas nadahnuti da povećate svoje finansijske mogućnosti i očekujete napredak u karijeri. Ovde bi bilo pametno izbegavati zelenu i žutu.
Za kupatilo i kuhinju u severnom delu koristite zemljane nijanse, ali ne previše jake.
Dnevna soba bi bila idealni poligon za plave nijanse. Ona takođe utiče na smanjenje apetita, pa onima koji žele da sprovode dijete, preporučuje se da hranu konzumiraju iz plavih posuda. Ipak, previše plavih tonova može dovesti do depresije i umora.

Ako ste u profesiji koja zahteva popularnost, onda je južni ugao od izuzetne važnosti za vas. Nepoželjne boje su plava i crna. Crvena je pravi izbor.

Zelena boja se preporučuje u stvaranju mirnog prostora za odmor, ali nije alternativa u zatvorenim prostorijama.
Plavu boju ćemo koristiti za stvaranje tajnovitih ambijenata. Takođe, ona pomaže u meditaciji.
Crvena – opasnost i veselje. Ovu boju ćemo izbegavati za područja gde su hodnici i čekaonice, ali ćemo je primeniti u prostorijama koja žude za toplinom i energijom.
Žuta boja je idealna za podsticanje mentalnog rada i dobrog raspoloženja, ali neželjene efekte ispoljava u malim zatvorenim prostorima i spavaćim sobama.
Belu ćemo koristiti za naglašavanje čistoće i predočavanje poštenja. Izbegavaćemo je u zatvorenim i radnim prostorijama jer se gubi produktivnost.
Crna boja budi želju za otkrivanjem. Možemo je koristiti za naglašavanje samostalnosti i izražavanje moći. Treba je izbegavati u dečijim sobama, javnim i prostorijama za učenje.

Svakako da je ovo jedan opšti pristup, ali je vrlo važno imati određeno znanje o tome gde koja boja treba da dominira.

Dnevna soba u ovom kutku biće idealno mesto za kombinaciju crvenih tonova i to će doneti radost, uzbuđenje i jaku seksualnu želju. Pošto stimuliše apetit, ova boja se često koristi u restoranima. Previše crvene ipak može dovesti do nestrpljenja i nervoze. Bolje je koristiti je za detalje, nego je upotrebiti za veće površine.

 

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

POZOVI ODMAH

SIGURNO

BRZO

POMAŽE

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.