Astrofon21

Fakir Birman-paviljon za komunikativne nauke!

Fakir Birman je pseudonim Charlesa Fosseza koji je bez spora bio jedan od najpoznatijih astrologa 30’ih godina prošlog veka, mada je većina astrologa sa sumnjom gledala na njegova čisto astrološka znanja. Obdaren smislom za odnose sa javnošću i za publicitet, učinio je da astrologija izadje na ulicu, medju široke mase. Kada se povukao posle sedam godina aktivnosti, bio je konsultovan od 502 000 klijenata.

Birman se 15. januara 1932. godine nastanio u jedan mali lokal IX arodismena u Parizu i uložio ostanak svog malog kapitala u objavljivanje svog portreta fakira sa bradom i turbanom koji je pratio slogan koji će ga učinit slavnim „Fakir Birman, ulica Berne 14. Kada vam je dosadno dodjite kod njega“. Ovo izgleda banalno, medjutim, u to vreme je to prvi oglas koji je jedan astrolog dao u novine, a više glasila je odbilo da oglas objavi. Uskoro, klijentela je navalila i jedan od njegovih prvih konsultanata doneo mu je slavu. Radilo se o jednoj ženi koju je muž, inače dirigent, varao sa jednom violiniskinjom. Birman vešt da natera klijentkinju da priča, a koja mu je ispričala svoje sumnje, pravio se da je našao dokaz na karti neba. Muž, kada je doznao za to i ne mareći za bruku, tužio ga je sudu zbog „narušavanja braćne sreće“. Astrolog je za advokata uzeo g-dina Teodora Valencya koji ga je odbranio, a presuda sudije Massea nasmejala je ceo Pariz. Poredeći muža sa Adamom „sklonom grehu“, a suprugu sa Evom „večitom radoznalicom koja želi da zna čak i ono što je skriveno od smrtnika“, on je zaključio: „S’obzirom da Bog nije mislio da treba da osudi zmiju postupiću isto. Oslobodiću fakira, a dirigentu nalažem da za kaznu plati sudske troškove ove parnice“.

Koristeći iznenadnu slavu, prvi astrolog, videvši da su njegova predskazanja predvidjena sudskom presudom, Birman postaje svetska ličnost. Pozvan je da izvede egzibiciju u toku pružanja milosrdja koje je održano u Sali Wagram, došao je na ideju da javno uradi jedan horoskop zatvoren u kavez za zveri, okružen sa stotinjak pacova. Ali, zbog greške, jedan se kapak neočekivano otvorio i pacovi su izazvali paniku u publici. Skandal koji je bio veliki, pomogao je poznatom fakiru, da još više uveća svoju slavu.
Maurice Chevalier je pevao u Casino de Paris pesmu „Ja sam fakir“ itd. Birman je opet iskoristio svoj smisao za publicitet. Pratio je Tour de France, deleći duž puta milion koverti u kojima su se nalazili po jedan horoskop i njegova slika koja se mogla videti svuda unaokolo; vrhunac karijere je dostigao kada mu je za vreme svetske izložbe 1937. godine organizator ustupio „paviljon za komunikativne nauke“, površine 400m2.

Tokom godina Birman se obogatio. Potezan po sudovima 1939 od poreske službe je osudjen na visoke kazne i kada je počeo rat nepustio je svoje aktivnosti, završivši kao industrijalac, fabrikant haltera i korseta. Posle njega, konvencionalna astrologija nije više ono što je bila u njegovo vreme. Zbog njega su, uostalom, novine počele da objavljuju horoskope. U vreme njegove slave, niz radio-stanica u Francuskoj tražio je od njega da obavlja razgovore od tri minute o raznim aspektima okultnih nauka, što je dalo ideju “Poste parisienne”-u da svakog jutra daje dnevni horoskop, ideju koju je po prvi put primenio u istoriji štampane reći dnevni list “Intransigeant”.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM