Astrofon21

EMOTIVNI ŽIVOT ZMIJE/Psihološki profil Zmije-Kineski horoskop i kineska astrologija

Jedan od najprivlačnijih znakova kineskog zodijaka. Savetuje se drugim životinjama da je se klone na vreme, jer neće moći da joj odole.
Zmija je poznata po tome što troši ogromnu energiju da zavede i počini onog koga je odabrala, uvija se oko svoga plena sve dok ga ne zadavi. A kada je žrtva sasvim onesposobljena krece u potragu za novim osvajanjima.
Zmije su isključive i ljubomorne, godi im osećaj da su za svog partnera centar sveta. Ako i prihvati da se njen partner delimično posvećuje poslu (treba od nečeg živeti, zar ne – jer Zmije su trezvene), teško će odneti da ga deli na telesnom i duhovnom planu. Za nju je bolna i nepremostiva uvreda saznanje da ste u drugom našli razumevanje i boljeg sagovornika.
Što se tiče vernosti, to je već druga stvar. Zmije imaju sasvim svojstvenu predstavu o vernosti, njima izgleda sasvim dovoljno (pogotovo, ako je muškarac) da iskazuju svoju vernost redovnim dolascima kući. Žena Zmija je nešto stabilnija ali ne voli stege i zadržaće koliko toliko slobode i nezavisnosti.

Zmija je tajanstvena životinja i u svim narodima svijeta pripisuje joj se posebno značenje: u dobrom i u lošem smislu. Loše – kao jedna zmija, otrovna zmija (“ko hrani guju u njedrima”) – ovo je loša, neskrivena strana. Ali ima i ona druga, iscjeljujuća strana, koju izražava zmija obavijena oko Eskulapovog štapa, prepoznatljivog simbola ljekara i ljekarnika. Tako, u mnogobrojnim legendama i bajkama hvali se mudrost zmije. Imati je u kući znači blagostanje, sreću, ona je zaštita od bolesti i nesreće, a često je ona jedna “preobražena princeza”.
Zmija je poštovana kao mudra, oštroumna, jake volje i puna ljupkosti. Zmija – čovjek je šarmantan, osjećajan i prijatnog ophođenja. Pametan je i ima smisao za humor. Zmija – žena je ljupka, dražesna, ljepota joj često pomaže da dođe do velikog uspjeha (Grace Kelly, Jacqueline Kennedy i Farah Diba su, dakako, Zmije). U Japanu, kada neko želi da pohvali njenu ljepotu i da kompliment, kaže se da je lijepa kao zmija. Ovakav kompliment se smatra kao “birano laskanje”. U našem narodu vjerovatno ne bi moglo tako dobro da prođe. Zmija često malo napadno se odijeva, elegantno i brižljivo. Muškarac je malo “nakicošen”, žena voli modnu rafiniranost.
Zmija nije brbljiva, malo je pričljiva. Kada nešto kaže, dosta o tome razmišlja. Intelektualno je obdarena, pokazuje filozofska posmatranja i doseže do velike mudrosti. Osim toga, posjeduje jaku intuiciju, ponekad čak i vidovitost. Oslanja se uvijek na svoje lične utiske, svoje predosjećanje, svoje simpatije, dok joj se činjenice, saznanja, savjeti itd. malo utiskuju u svijest. Čini se da Zmija ima šesto čulo.
Čvrsto riješena da postigne svoj cilj, neumoljivo će ići naprijed i brzo sve rješavati. Što jednom naumi, mora joj poći za rukom; ne podnosi spuštanje na niže grane i ne trpi poraze… nevješta je kada je u pitanju poraz. Zmija voli novac i imetak i nije spremna da svoje bogatstvo dijeli sa drugima. Ona nikada ne pozamljuje novac, međutim, pokazuje svoje osjećanje i, uopšte, može da bude nekom od pomoći. Prijatelju u nevolji pomoći će i savjetom i djelom – angažovanjem cijelog svog bića – ali nikada novcem.
Katkada pretjeruje sa svojom željom da pomogne i svojim dobrim namjerama može da bude vrlo nametljiva. Njena pomoć lako može da postane teret. Zmija napada žrtvu iz svog poznatog zaštitnog položaja i sa prvim instinktom.
Zmija će se čvrsto obaviti oko žrtve sve dok ona ne bude mogla više da se pomjeri i dok se ne uguši. Zato dobro razmislite prije nego što jednoj Zmiji povjerite neki posao. Mogla bi da vas prevari, izigra. U stvarima koje se tiču novca Zmija ima sreće. Zbog toga ne treba da se brine, ona to i sama zna. Lako ga zarađuje, dobro ulaže, ne troši ga niti ga kao što smo već rekli – pozamljuje. Njena deviza je “moje je moje”. Pod starost može da postane izrazita cicija, tvrdica. (Nehotično pomislimo na mnoga kazivanja i legende u kojima zmija čuva velika blaga).
Zmija je pogodna za sve profesije u kojima može da se dobro zaradi, međutim zmija ne podnosi rizik i težak rad jer je po svojoj prirodi lijena. U ljubavi je vrlo posesivna i ljubomorna čak i kad prestane da voli. I u ovakvom slučaju Zmija se “obavija” oko žrtve, čvrsto je obavija dok ova prestane da se pokreće – a to često radi iz raspoloženja, jer u suštini Zmija je nevjerna.

Zmija muškarac je ogrezli lovac. Drugima se dopada zbog svoje elegancije i viteštva, dok Zmija – žena osvaja svojom ljepotom i šarmom. Muškarac ili žena, rođeni u znaku Zmije skloni su “vrdanju” i mogu time sebi da iskomplikuju život. Kada bi uspjeli da ovladaju u jednoj vezi i pridobiju naklonost svoje porodice, uštedjeli bi sebi puno briga i uzrujavanja i život bi im tekao mnogo harmoničnije. Jer to je upravo ono što ih pritiska. Zmija obično ima mnogobrojnu porodicu možda kao način da partneru uskrati slobodu kretanja.
S Bivolom bi mogla da ima dobar brak. On rado prihvata veliku porodicu i dokle god je gospodin u kući – Zmija mu rado prepušta tu ulogu.
Veza sa Pijetlom, kako u braku tako i u poslu dovela bi do nekih svađa, ali bi se strane na kraju usaglasile, dopunjavale, korigovale uzajamno svoje nedostatke.
Jaoj Svinji (Vepru) ako padne u šake Zmije! Dozvolila bi da je Zmija potpuno “obavije”, pala bi u potčinjenost i sve bi to trpjela, prepatila – bila bi žrtva koja nije u stanju da se brani, opčarana i okovana, dok bi Zmija nekažnjeno uživala u mnoštvu svih svojih najgorih osobina.
Zmija treba da se čuva Tigra. On bi mogao da je uništi.

Prve dvije etape života će biti srazmjerno mirne. Oprez od treće! Njena nepostojanja osjećanja i sklonost ka ljubavnim nevjerstvima mogli bi da joj prirede velike poteškoće, mada će – ako bude znala da se savlada – provesti mirnu starost. Život Zmije zavisi da li je rođena ljeti ili zimi, danju ili noću. Vrijeme u času njenog rođenja čak igra odlučujuću ulogu. Zmiji je potrebna sklonjenost i toplina. Hladnoća, mraz, pljusak, oluja ili nevrjeme škodi. Ako se rodi u nekoj toploj zemlji oko podneva, pri lijepom sunčanom vremenu biće puno srećnija nego ako svijet ugleda jedne hladne, olujne zimske noći. Na kraju krajeva, Zmija ima sve one osobine koje joj se pripisuju i u dobrom i u lošem pogledu. Mudrost, intuicija, vidovitost, okretnost, gracioznost i ljupkost. Ona vlada umjetnošću zavođenja, ali isto i umjetnošću sticanja, zarađivanja i čuvanja blaga.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK