Astrofon21

Džoker – astrološka analiza

Mnogi Džokera klasifikuju kao psihopatu, ali on ipak ima neke emocije, intenzivan bes i mržnju, pa i simpatije prema devojci, Harley Quinn, tako da se ne može poistovećivati sa psihopatom.

Džoker je prilagodljiv, voli oružje, novac i moć uopste, samouveren je i bahat.

Imajmo u vidu i to da Džokera ne vide svi na isti način. On je vremenom evoluirao kao i pojavni oblici njegove zlobe, iako se cilj sam po sebi nije promenio.

Što se spoljnog izgleda tiče, njegovo lice je čisto belo, sa razmazanom crnom bojom na očima i crvenom bojom na ustima. Dominantne su ljubičasta i zelena boja. Često mu je kosa prikazivana ili kao zelena ili kao ljubičasta, dok je odelo mahom ljubičasto sa brošem na desnoj strani odela. Broš je u obliku cveta, zelene boje. Prepoznatljiv je po svom osmehu i sarkastičnim izjavama.

Pre nego je postao Džoker kakvim ga znamo, radio je kao asistent u laboratoriji, a nakon toga kao stand-up komičar. Žena mu je bila trudna, ali je doživela nesreću u kojoj su poginuli i ona i dete. Teška životna situacija i nezadovoljstvo poslom su ga usmerili na mafijaše kojima je pomagao u pljačkanju; tada prvi put sreće Betmena; bežeći pred njim upada u otrovnu supstancu zbog koje mu se menja fizički izgled i stanje uma. Postaje agresivan, kako neki smatraju nihilista koji glorifikuje svoje mane, smatrajući da bilo kakav vid suzdržavanja od istih je neprirodan i smešan.

Tri principa na kojima je sazdano Džokerovo ponašanje su:
Sve je smešno.
Ništa nema smisla.
Svako ima loš dan i svako može da postane Džoker.

Suština Džokerovog ponašanja i njegove mentalne bolesti kako god je nazvali je neravnoteža akcija i ideje ili vezivanje za ideju u toj meri da je svaki postupak nemerljiv sa njenom veličinom.

Astrološka analiza

Pre početka analize treba imati u vidu da ono što planetu primorava da reaguje nije znak u kome se nalazi, već aspekt. A opšte je poznato da izazovni aspekti, dakle, opozicije, kvadrati i konjunkcije malefika prave gorivo za akciju. Kakvog će tipa biti sama akcija, zavisi od dostojanstva planeta, odnosno znakova u kojima su položene.

Spoljni izgled, isrctano lice i dominantna zelena i ljubičasta boja trebalo bi da budu pokazatelji naglašene prve kuće ili planete u prvoj kući. Velika crvena usta ukazuju na dominaciju Ovna ili Bika (Ovan upravlja gornjom vilicom, Bik donjom vilicom i vratom) ili loš aspekt Marsa; takođe Džokerov pad u otrovnu supstancu ima veze sa Neptunom i 12 kućom.

Nije prikriveno već otvoreno agresivan, pa će onda Mars biti na uglu i u lošem dostojanstvu, jer takav Mars nije samo agresivan, već koristi sredstva putem kojih pokazuje agresiju, dakle, oružje, otrovi i sl. Pošto je oružje u pitanju, može se govoriti o konjunkciji Urana sa Marsom koji dodatno podstiče Marsa da koristi oružje u svojoj borbi. Otrovi se mogu prikazati i kroz znak Riba, 12 kuću, Neptuna, a mogu i kroz loše dostojanstvo Meseca.

Gubitak žene i deteta svakako može ukazivati na loše dostojanstvo i Venere i Meseca ili težak aspekt sa Saturnom. Harley Quinn, Džokerova devojka je prikazana kao tvrdoglava, svojeglava i malo muškobanjasta devojka, pa sam joj zato dodelila znak Ovna. Venera u Ovnu je u znaku svog pada i ne oseća se baš najbolje. Zbog teških položaja obe Džokerove žene, uz Veneru bih stavila Saturna, koji je takođe u padu i u konjunkciji sa Venerom.

Datum pojavljivanja Džokera kao karaktera je 25. april 1940. godine, prema efemeridama za taj period, Uran je bio u znaku Bika. Kako sam Marsu htela da dodelim uglovni položaj zbog istaknute agresije, konjunkciju Urana i Marsa sam pretpostavila u prvoj kući. Pošto koristim sistem celih znakova, prema gore navedenom, moj Džoker je podznak Bik. DC Comics je prvi put objavio strip, a kako je sedište te kompanije Burbank, Kalifornija, mesto sam uzela za mesto Džokerovog rođenja.

S obzirom na stalnu potrebu za kontrolom, uništenjem i donekle, samouništenjem, a i nerođeno dete i tragedija u porodici govore u prilog tome da njegov Mesec mora biti u lošem dostojanstvu, pa sam mu dodelila Škorpiju. Kako je Džoker podznak Bik, Mesec u Škorpiji biće u sedmoj kući. Mesec iz sedmog polja pravi opoziciju ka Marsu i Uranu, dovoljno da izludi Džokera i isprovocira njegove akcije.

Kako se Džoker pojavio 25. aprila 1940.godine, a ja sam pretpostavila da mu je Mars u Biku i Venera u Ovnu, tražila sam u efemeridama pogodan period preklapanja ovih položaja, da bih utvrdila da je to 28. februar 1940.godine. U tom periodu osim preklapanja Venere i Marsa imamo i Merkura koji se nalazi u svom izgonu, znaku Riba i u istom znaku kao i Sunce što opet govori o krhkom duševnom stanju, pogubljenom u idejama i akcijama. Osoba ne pravi jasnu granicu između dobrog i lošeg, a zbog slabih dostojanstava drugih planeta postaje zla.

To bi značilo da je naš Džoker Ribe podznak Bik… Nisam ni sama verovala u to, dok nisam našla na internetu informaciju da u filmu iz 1989.godine, Jack Nickolson izjavljuje da je Ribe u horoskopu! E sada, mozda je to samo šala ali svakako je potvrdilo moju pretpostavku da Džoker jeste Ribe u horoskopu.

Kako sporim planetama treba vremena da promene znak, pored Urana koji je 1940.godine bio u znaku Bika, Pluton je bio u Lavu, a Neptun u Devici.

Severni čvor je bio u Vagi i u odnosu na natalnu kartu našeg Džokera, u 6 kući. Posto je južni čvor uvek nasuprot severnom čvoru, južni čvor je u znaku Ovna koji se nalazi u 12 kući, gde se sticajem okolnosti nalaze Venera, Saturn, ali i Jupiter. Dakle, imamo naglašenu 12 kuću sa tri planete koje su u bliskom aspektu sa južnim čvorom, a koji inače govori o teškoj karmi, ubistvima, gubicima i neposobnosti da se čovek reši loše karme.

Pluton u Lavu u njegovoj 4 kući je još jedan od pokazatelja gubitka porodice, verovatno lošeg detinjstva, a i destruktivne podsvesti i želje za potpunim uništenjem.

Merkur i Sunce se nalaze u 11 kući i znaku Riba, što opet govori o idejama i utopiji, u opoziciji je sa Neptunom u Devici u petoj kući, što daje iluziju, laži, otrove, ali i pedanteriju i metodičnost.

Da je Džoker bio umetnik ili borac za ljudska prava verovatno bi bolje prošao…

Imajući u vidu datum iz efemerida, dakle 28. februar 1940. godine i mesto izdavanja stripa, Burbank, Kalifornija, ostalo mi je još samo da na astro.com u opcijama za unošenje podataka za natalnu kartu, stavim adekvatno vreme. Ja sam ga tempirala tako da Džoker bude podznak Bik, pa sam dobila ovakav izgled natalne karte.

Prema natalnoj karti se vide mnogi pozitivni aspekti, ali njih prave planete u slabim dostojanstvima. Mnogo planete su peregrinirane, jer nemaju nikakvo dostojanstvo na stepenu na kome se nalaze.

Džokerova natalno Sunce na 9 Riba je peregrinirano, kao i Merkur na 27 Riba, koji je pored toga u položaju svog izgona i pada. Jupiter na 11 Ovna je takođe peregriniran. Da je u pitanju noćno rođenje, imao bi svojstvo tripliciteta, ali nema ni toga. Saturn na 27 Ovna je u padu i ima svojstvo termina. Mars na 7 Bika je peregriniran i u izgonu. Mesec u Škorpiji je u padu. Prema gorenavedenoj tabeli i slici natalne karte može se lako zaključiti da je Džokerovo lično izražavanje i samokontrola dovedeno pod znak pitanja, jer većina planeta ima loše dostojanstvo ili ga nema uopšte.

Problematični aspekti njegove natalne karte su Mars u Biku u prvoj kući u opoziciji sa Mesecom u Škorpiji, Uran na samom podznaku. Teški aspekti Marsa i Saturna prema Plutonu, opozicija Neptuna prema Merkuru, kao i planete u 12 kući na južnom čvoru u znaku Ovna.

Polazna tačka za bilo kakvo tumačenje je bila toliko očigledna agresija i destrukcija u Džokerovom ponašanju, kao i ono što je spolja i vidljivo, a to je njegovo lice, način oblačenja i slično. Nakon toga mi je dosta pomogla informacija o datumu prvog Džokerovog pojavljivanja kao karaktera. Sve ostalo je bila nadogradnja i lična pretpostavka.

I za kraj…

Džoker je fenomen izmenjene svesti i čistog zla. Prikazuje se kao suprotnost svemu što je dobro, vredno, po pravilima i pod kontrolom, bilo društvenom ili ličnom…

 

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK