Astrofon21

Dobre strane kontrasta

Kako bismo definisali kontrast? U našoj stvarnosti često imamo situacije koje ponekad odstupaju od našeg zamišljenog plana. Tada je dobro razvijati fleksibilnost i što smo više sposobni da se prilagodimo raznim životnim okolnostima tim lakše izlazimo iz situacije koju smatramo neprijatnom. S tim u vezi, sam kontrast bi se definisao kao svaka situacija ili osoba koja se pojavljuje u našem iskustvu, a koja nam na prvi utisak izgleda kao nešto što odstupa od prijatnosti, od onoga na što smo navikli i na odredjeni način doprinosi tome da kreiramo u sebi osjećaj nezadovoljstva.
Kroz otpuštanje situacije oslobadjamo sebe. Kada se desi nešto što odstupa od prvozamišljenog plana najbolja stvar je da se ne zadržavate na tome i da se ne borite sami sa sobom. Otpustite situaciju i preusmjerite se na ono što je dobra strana tog kontrasta.
Mnogo je važno koja ćemo pitanja postaviti sebi u kontrastnoj situaciji. Postavljanje “pametnih pitanja” ima prednost u našim mislima, kako bismo dobili “pametne odgovore”, odgovore koji će nam pomoći da situaciju vidimo na uzvišeni način, odnosno iz Božanske perspektive, oslobodjeni svih egom kreiranih programa, taj pregršt uslovljenog našeg životnog iskustva i da dopustimo situaciji da se tako jedinstvena kao što jeste i dešava.

Kontrast kao tako definisan, je nešto što ide suprotno našim očekivanjima, i to stanje doprinosi našem misaonom obrascu, koji doprinosi novom misaonom obrascu koji nije konstruktivan za nas.

Kontrast možemo da razumijemo samo kao blagoslov i kada situaciju doživljavljavamoo kao blagoslov onda smo otvoreni da vidimo šta je lekcija za nas u toj situaciji.

Kad vam se pojavi iskustvo ili osoba koja odstupa od vaših zamišljenih kriterijuma, bez obzira da li se radi o nekom prolazniku, o vašem partneru ili osobama u porodičnom okruženju, vaš zadatak je, dokle god ste u ovom fizičkom okruženju, da se osjećate dobro, bez obzira na to koji se kontrasti pojavljuju.

Mi smo kreatori našeg životnog iskustva. To znači da sami biramo odredjene misli na osnovu kojih se ponašamo na odredjeni način i imamo odredjena iskustva vezana za te misli, to kreira životne navike, životni stil i postaje naše životno iskustvo. Samim tim, moć i odgovornost je u našim rukama, ili našim mislima da manifestujemo sve ono što smo poželjeli.

Svaki kontrast koji se dešava možemo da razumijemo da je dio našeg misaonog obrasca, dio našeg iskustva i kao takav došao nam je iz razloga što smo spremni da evouiluramo, da idemo na korak iznad, i treba da čestitamo sebi što smo još jednu situaciju uspjeli da otpustimo iz svog iskustva.

Jedna od dobrih strana kontrasta koji se pojavljuju jeste prilika za rast i razvoj, prilika za sami sebe testiramo dokle smo stigli sa svojim razvojem, dokle smo stigli sa životom u sadašnjem trenutku, da li smo ovdje gdje jesmo i prepoznajemo da je situacija rezultat naših misaonih obrasaca ili smo zarobljeni u reakcijama tog uznemiranog djeteta unutar nas, bunimo li se što se neko takav pojavio.

Uobičajene rekacije na kontraste je da počinjemo ili da se bunimo ili povlačimo. Svaka od reakcija izaziva odredjenu emociju. U prvoj obično dolazi do jedne doze bijesa, osjećamo da neko oduzima naša prava, ljuti smo, i u toj borbi za naša prava, emocije mogu da postanu predominantan faktor u procesu odlučivanja i da se mi izgubimo. Druga strana tog novčića – povlačenje, jednako kako stvaramo emociju bijesa, ljutnje, tako isto možemo da unutar sebe kreiramo nezadovoljstvo, da se smatramo bespomoćnima u toj situaciji i da se povlačimo. Nijedno ni drugo reagovanje neće stvoriti prijatnost.

Suština u ovoj našoj životnoj avanturi je da se osjećamo dobro. Bez obzira na kontrast koji nam se dešava, treba da pronadjemo način što je brže moguće da se fokusiramo na ono što je dobro u toj situaciji, i da odabirom odredjenih misli vezanih sa tom osobom ili situacijom, kreiramo prijatnu situaciju. Iz toga proističu pozitivne akcije koje će dalje doprinijeti pozitivnim izborima i kvalitetnom životnom stilu.

Znajući da mi kreiramo i te kontraste i one situacije koje nas podržavaju, mi blagosiljamo i primjećujemo kada se nešto pojavljuje. Isto kao sa našim mislima, i one mogu da nam budu kontrast. Bez obzira koliko želite da budete pozitivni, pojavljuju se situacije kada misao koja je negativna prolazi našim mislima. To je samo misao, a misao smo sami odabrali, i misao je promjenljiva. Nećemo je ignorisati, kao da ne postoji, nego ćemo je prepoznati, i reći OK, primjećujem ovaj kontrast sada, zahvalna sam mu što se desio, koja je lekcija u osnovi ovog kontrasta za mene?

Kontrast nekada djeluje kao da je nametnut spolja, a nekada mi kontrast možemo i sami da odaberemo. Kada je dobro namjerno izazvati kontrastno iskustvo i za šta je to iskustvo dobro za nas? Kontrast je svakako jedno osvježenje za naš život bez obzira što izgleda kao nešto što nas ometa. Kad sagledamo naš dan koji se završava, u iskustvo nam dolazi ono što nam je bilo pod posebnim emocionalnim nabojem. Bez obzira da li je izazvalao kod nas prijatnu ili neprijatnu reakciju, to će nam se ponovno vratiti u iskustvo. Kontrast vam može biti od koristi samim tim što će podići vašu svijest na jedan viši nivo kao i vašu prisutnost u sadašnjem trenutnku.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM