Astrološko značenje Venere i njeno ispoljavanje na tri nivoa svesti

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Venera u astrološkom smislu simbolizuje ljubav, mudrost, lojalnost, lepotu, izobilje, uživanje, romantične veze, radost, harmoniju, potrebu za ravnotežom. Povezana je sa našim sistemom vrednosti, onim stvarima koje cenimo kod drugih ljudi, koje podržavamo, tražimo i koje nam deluju najsmislenije u ispoljavanju ljubavi. Venera predstavlja način na koji volimo i kako odgovaramo na ljubav, šta nam je to bitno u emotivnom odnosu, kako se vezujemo i koliko često se vezujemo, šta su nam prioriteti i tome slično. U muškom horoskopu, Venera će definisati tip devojke koja je muškarcu najprivlačnija, dok se Mesec odnosi na njegovu ženu i tako reći srodnu dušu. U ženskom horoskopu, Venera je predstavnik ženske energije, seksualnosti, samopouzdanja i zadovoljstva na unutrašnjem planu, ona definiše romantične želje osobe i načine njihovog ispoljavanja. Venera se, kao i svaka druga planeta ispoljava na tri nivoa svesti.

Prvi nivo svesti je vezan za žrtveno ponašanje u kome Venera ne predstavlja ljubav već interes i transakciju, dakle ona ovde žrtvuje svoju ljubav zarad novca, sigurnosti, dece. Ovo je Venera koja odbacuje svoje potencijale. Iz ove perspektive, nije bitno ako je Venera u Biku i u svom sedištu, to i dalje može da znači da na primer ova Venera daje ljubav u zamenu za pare, kupovinu, kuću, odeću, hranu, i u interpretaciji ove Venere mogu se koristiti ključne reči vezane za niži nivo svesti, na primer, sebičnost, tvrdoglavost, materijalizam, nepoverljivost, bespomoćnost, strah od promena i slično.

Druga stvar koja je ovde veoma bitna je da se Venera u svakom trenutku može nalaziti na više nivoa svesti, i da svaki nivo svesti je podjednako realan i ne postoji nikakva presuda ako ste se ponašali na određeni način. Na primer, osoba sa Venerom u Biku voli svoje prijatelje, podržava ih, razume i sa njima se oseća prijatno, dok sa partnerom postaje ljubomorna, džangrizava i preterano obazriva. Obe stvarnosti su joj podjednako stvarne, samo što se u jednoj bolje oseća, a u drugoj i ne baš. Ovo je dokaz da u jednom trenutku možete biti i mudri i naivni i da mudrost na primer ili bezuslovna ljubav nije nešto što dostignete u određenom periodu života i onda živite samo to. Sa višeg nivoa svesti Vi možete da doživite i ljubomoru i zavist i usamljenost i bes, ali na sasvim drugačiji način nego sa nižeg nivoa svesti. Razlika u nižim i višim nivoima je u tome što na nižim nivoima svesti Vama je bitno koga Vi kontrolišete i ko kontroliše Vas, a na Višem nivou svesti Vam je bitno da li ste srećni ili ne i šta ćete preduzeti po tom pitanju.

Drugi nivo ispoljavanja Venere je vezan za poštovanje, status i integritet, ovde se Venera ponaša na društveno prihvatljiv način ne bi li formirala ugled, zna da je potrebno da preduzme određenu odgovornost za svoje ponašanje i to i radi. Ovde je Venera tako reći samostalnija.

Na trećem nivou, Veneri je bitno na kojoj se vibraciji nalazi i kako se oseća u datom trenutku, ona na ovom nivou namerno bira kako će se osećati, prepuštajući se u potpunosti volji Univerzuma. Zato je na ovom nivou, Venera simbol zakona privlačenja, bezuslovne vere i ljubavi koja se ogleda u praktičnim stvarima, kakve su da osoba svesno vrši izbor da se ne nervira za neke stvari i ne pridaje im previše pažnje. Na ovom nivou, maločas pomenuta Venera u Biku biće lojalna, uporna, izdržljiva, praktična, dobar organizator, vredna, sposobna i sve ovo i dalje ne garantuje da osoba neće postati u jednom trenutku ljubomorna i nesigurna.

Ovim se zapravo naglašava da su i viša i niža svest svima dostupne i da je veoma lako priključiti se na jednu ili drugu odlukama koje donosite. Sledeći put se setite radio stanice i menjanja frekvencije, da li čekate da čujete određenu radio stanicu ili je tražite sami. Ovo praktično znači da nikada nećete čuti Mocarta na radio frekvenciji gde peva Zdravko Čolić. Viša i niža svest nisu dobre i loše, jednostavno je lakše biti ispunjeniji na višoj svesti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €