Astrologija i zdravlje-Prva kuća, Ascedent ili podznak je polje u natalnoj karti koje opisuje naš fizički izgled, konstituciju, naše fizičko zdravlje….

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Anatomija je sudbina, rekao je Frojd – a astrologija to potvrdjuje kroz natalnu kartu – konkretnije kroz kuće u natalnoj karti koje su zadužene za opis našeg fizičkog tela. Prva kuća, Ascedent ili podznak je polje u natalnoj karti koje opisuje naš fizički izgled, konstituciju, naše fizičko zdravlje i nas same. Prva kuća je dakle najvažnija za opis naše sudbine, jer mi jesmo naše telo u ovom fizičkom objektivnom svetu. Zato biti zdrav u fiziološkom smislu je primarna potreba svih ljudi da bi mogli funkcionisati na svim drugim nivoima – socijalnim, emotivnim i mentalnim. Da budemo zdravi je najvažniji zadatak svake osobe na ovoj planeti.

Čuvati svoje zdravlje znači biti svestan svog tela ali nežan prema njemu – a to značiti voleti ga. Ipak, to nije lako, i mi učimo celi život tu lekciju – osvestiti nesvesne signale našeg tela – dokle idu naše granice – kad treba da se odmorimo. Od momenta kada nešto u našem telu nije u redu, kad imamo neki bol- to je signal našeg tela koje se buni i opominje da nešto treba da primetimo i da se time pozabavimo . Trebalo bi da osluškujemo naše telo i da budemo u skladu sa njim i sa našom fiziologijom, jer jedino tada možemo obavljati druge zadatke i potrebe socijalne i emotivne prirode ali i potrebe našeg duha i duše. Astrologija nam može pomoći u vrlo važnoj stvari – preventivi , dakle dok još nije došlo do bolesti. Natalna karta ili karta neba u trenutku kad smo rođeni je jedinstvena karta pozicije planeta na nebu. Ona nije nikad ista i gotovo u pet minuta može da se promeni pozicija važnih tačaka koje su bitne za tumačenje bilo koje oblasti našeg života. A to znači da planete na nebu ili nebo iznad nikad nije isto, kao što smo mi jedinstvena bića, pa i prilazi kako psihološki tako i lekarski moraju biti holistički i jedinstveni, za svakog ponaosob. Kroz vekove astrologija je radila u korist čoveka i njegovog zdravlja. Astrolozi su bili lekari ( Paracelzijus, Hipokratnpr) i astrološko znanje je u antičko veme je bilo neodvojivo od lekarskog zanata.

Kroz natalne karte kao mape naše duše ali i kroz kuće koje u natalnim kartama opisuju naše zdravlje možemo jasnije da preciziramo životnu snagu ali i određene bolesti kojima je osoba sklona.

Zdravlje, pored postavke prve kuće u natalnoj karti, možemo da procenimo i kroz planetu koja je najvažnija za sve nas – a to je Sunce, koje je u astrologiji povezano sa voljom i životnom energijom ali i sa pojmom svesti. Sunce prolazi kroz dvanaest zodijačkih znakova, pa svaki od njih nosi više ili manje životne energije. Svakako da je za ocenjivanje osnovne životne energije jedinke bitna i kuća gde se Sunce nalazi u karti ali i aspekti koje ono pravi sa ostalim planetama. Sunce je izvor našeg života i njegova pozicija u znakovima koji nose jaku životnu energiju – Ovan, Lav i Strelac – je primarno dobra pozicija, jer Sunce tada daje mogućnost dobre zdravstvene energije i vitalnosti. Ipak, ovo svakako ne može da bude pravilo ili uopšteno, jer postoje i kuće u natalnoj karti koje se tumače zajedno sa postavkom Sunca, a to su kuće bolesti ( fizičkog i psihičkog tela).

Dalje, astrolog u karti mora da obrati pažnju na kuće koje se odnose na bolest, kako fizičku ( šesta kuća) tako i psihičku ( dvanaesta kuća). Ove dve suprotne kuće, planete u njima kao i aspekti između njih daće detaljniji uvid na mogućnost genetskih predispozicija za razvoj nekih bolesti, za iznenadne, nesrećne događaje koji su mogući tokom života, kao i na psihičko zdravlje osobe, koje je vrlo važno, naročito u modernom dobu u kome su sve više zastupljena psihosomatska oboljenja- kao što su povišen pritisak, čir na želucu, problemi sa digestivnim traktom, kao i razne nedefinisane neuralgije. Dvanaesta kuća – kuća psihe mora podrobnije da se prouči pri tumačenju natalne karte jer je ona zadužena za vrlo važnu psihičku stabilnost osobe, a naročito lošija pozicija vladara ove kuće može da donese probleme sa alergijama, psihičkim problemima, zavisnošću od raznih narkotika, strahove, nesanice i slično.

Prolazak Saturna jedne od najtežih planeta u astrološkom smislu kroz određene natalne kuće, poznate kao nosioca karme i bolesti, je vrlo bitan u sklopu tumačenja opšteg stanja čovekovog zdravlja na dvoipogodišnjem nivou. Ova planeta, naime, dve i po godine prolazi kroz jedan znak, pa često nosi ozbiljne i teške lekcije u životu ali i proveru da li pazimo na svoje zdravlje ukoliko prolazi kroz našu kuću bolesti. Često donosi iskušenja, probleme ukoliko se nismo dobro ophodili prema svome telu i opominje nas da je vreme da se njime pozabavimo.

Predikcije ili prognoze koje astrolog može da napravi za godišnji period ali i za duži životni period vezano za zdravstvenu situaciju, služe da bi se upravo osoba na vreme informisala o mogućim aktiviranjem planeta koje su zadužene za bolest, te preventivno uključila u razne vrste aktivnosti – od preventivnih, dijagnostičkih,fizičkih i duhovnih.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €