Astrofon21

Astrologija i medicina, u sklopu tumačenja natalne karte

Astrologija i medicina, astrologija je oduvek bila u službi čoveka i njegovog zdravlja. Karta neba koju delimo na 12 delova tumačimo kao kuće ili polja koja se odnose na oblasti života. Najvažnija oblast našeg života jesmo mi, naše fizičko zdravlje, telo koje je prikazano prvom kućom a koja se astrološki zove Ascedent ili podznak. Ova kuća će nam pokazati koliko smo fizički zdravi, kakva je naša konstitucija, koliko svetlosti i života ima u nama samima, snage, volje i životne vitalnosti. Sama definicija zdravlja svetske zdravstvene organizacije kaže da se pojam zdravlja ne može odnositi samo na naše fizičko telo nego i psihičko i emocionalno. Ako je čovek srećan u odnosima, ima posao kojim je zadovoljan a uz to nema teških bolesti na fizičkom nivou – može se reći da je zdrav. Pojam zdravlja moramo da proširimo, dakle, ne samo na fizičko telo, nego i na naše emocije, psihu ali i socijalni status. Često kažemo da nas srce boli ili teško dišemo kad smo nesrećni, tužni, a isto tako imamo glavobolju ili pritisak u glavi zbog nezadovoljstva, besa ili kad smo opterećeni, naročito u emocionalnim vezama ali i opterećeni brigama oko posla ili finansija. Psihosomatske bolesti su odraz konstantnog unutrašnjeg nezadovoljstva, te uslovljene su psihičkim i emocionalnim poteškoćama.

Astrologija i medicina, u sklopu tumačenja natalne karte astrolog ne može samo da se osloni na tumačenje postavke prve kuće ukoliko želi dublju sliku o samom klijentu, nego i kuće koja se odnosi na emocije i ljubav ali i na klijentovu kuću posla. Interesantno je da je kuća službe, posla i uopšte svrhe koju osoba oseća prema drugima, predstavlja i opisuje klijentove bolesti. Mogućnost da se čovek razboli je povezana sa osećanjem svrhe i službe za druge u društvu. Astrologija ovakvim tumačenjem potvrđuje staru izreku – ili si doktor ili si pacijent. Šesta natalna kuća će dakle opisati naše predispozicije da se predamo u službu i od njene postavke zavisi koliko možemo da budemo u svrsi drugima, koliko volimo svoj posao i kako ga obavljamo a samim tim koliko smo vrednovani u društvu. Ovo je kuća kojim vlada znak Device, pa će ova kuća da nam otkrije i način ishrane koji je povoljan za klijenta, kakvim je bolestima sklon, pa odnos između planeta prve i šeste kuće može da ukaže na povezanost klijenta sa određenim bolestima. Pored ovih kuća, astrolog pri razmatranju kompletnog zdravlja osobe i čemu je on najskloniji ili najugroženiji, mora uzeti u obzir i polje psihe i odnos ove kuće sa prvom kućom. Psihičko stanje osobe je vrlo bitno u toku života, a opet u natalnoj karti ova oblast je predstavljena poslednjom kućom te je interesantno da nam je prikazana kao kuća iz koje sledi naša konstitucija ili naša vitalnost. I to je velika istina. Kako mi gledamo na život, naši pozitivni ili negativni stavovi, naš optimizam i primarna želja za životom, kako biramo i da li mi biramo naš život i ljude koji će nas okruživati zavisi od našeg psihičkog stanja, a od našeg psihičkog stanja umnogome zavisi i fizičko stanje. Ukoliko je ova kuća opterećena lošim planetama ili aspektima to je znak da je osoba sklonija strahovima, nesigurna i nestabilna da uzme svoj život u svoje ruke. Iako je nekad kuća koja opisuje fizičko telo dobro postavljena i ukazuje da osoba može iskoristi potencijal koji joj je dat u vidu fizičke snage , ali ako njena kuća psihe nije dobro povezana sa ovom kućom, može doći do raznih životnih poteškoća. Može se reći da osoba nije povezana sa svojim unutrašnjim, podsvesnim delom, te da intuiciju, unutrašnju sigurnost i veru u sebe ne koristi na pravi način, pa donosi loše odluke, ne iskorišćava povoljne životne prilike zbog nesigurnosti i straha tj. slabijeg psihičkog stanja. Ova poslednja kuća se odnosi i na bolnice i sve institucije za lečenje tela i duše, pa će astrolog lako da uvidi probleme iz natalnih predispozicija ovih kuća.

Da li osoba može biti potpuno zdrava, pitanje je koje može sad da se postavi. Ili može se postaviti pitanje da li osoba ikad može naći određeni balans u ovim oblastima života – da može reći da je zdrava – tj. da može dati maksimum od sebe društvu i zajednici, da bude srećna u emocionalnom odnosu i da je fizički zdrava? Najvažnije razmatranje u koje astrolog ulazi po ovom pitanju jeste da li osoba ima snage i volje, kao i mogućnosti koje je dobila rođenjem da osvesti, otkrije i iskoristi, te da svoje maksimalne potencijale preda kroz iskustvo i rad za širu zajednicu. Za ovo je potrebna dobra postavka kuće doma ili porodice, tj. četvrte natalne kuće klijenta iz koje se vidi osnova ili baza koju dobija kao dete – da li je osoba podržana od svojih roditelja, genetike, onoga što nam je najbilskije – majke. Četvrta kuća u natalnoj karti će uvek pokazati naše korene i koliko snage smo dobili od svojih predaka ali prvenstveno ljubavi od naših roditelja – da li smo bili voljeni, koliki je naš kapacitet ljubavi koji smo dobili a koji možemo preneti drugima. Četvrta kuća će opisati dubinu našeg odnosa sa samim sobom, koji smo dobili kroz osećaj sigurnosti tokom prve četiri godine našeg života. Balans koji održava životnu vitalnost zajedno sa pozitivnim stavom koji se prepoznaje kroz psihičko stanje, ali i da naš kapacitet ljudskosti da pomažemo drugima bude ispoljen u skladu sa našim mogućnostima i zahtevima okoline – zavisi od ljubavi prema nama samima. Ukoliko su planete koje opisuju osećaj bliskosti prema sebi, a koje su zapravo vladari četvrte kuće u dobrim odnosima sa drugim planetama – a pre svega sa planetom koja opisuje nas ( vladar prve kuće), mi možemo izbalansirati naše želje, potrebe i zahteve okoline sa našim kapacitetima. Jedino kada volimo sebe, a to znači imamo podršku generacija iza nas koje su nam dali ljubav, možemo biti drugima na pomoći i možemo davati ljubav drugima.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK