Astrofon21

Astro simboli i veština tumačenja natalne karte-Sunce je centralna zvezda našeg sistema!

Simbol, za razliku od znaka, je potpuno živ entitet, koji se stvara iz duboko kolektivno nesvesnog i svojom funckijom u društvu pomaže ličnom i društvenom razvoju. Simbol spaja različitosti u nama, spaja nebo i zemlju, te je njegova ogromna zasluga u buđenju kolektivne svesti, jer možemo slobodno reći da on spaja suprotnosti, on jeste sinteza suprotnosti. U potrazi za znanjem hodočasnik Hammadi dobija uputstvo od prosjaka ( koji upućuje u tajne ) : Znaj da svaki simbol ima jedno, dva ili više značenja. Ta su značenja dnevna i noćna. Dnevna su korisna, a noćna štetna ( Kaydara, Unescko dokument, fulska legenda). Simboli među sobom se prožimaju, uvek postoji mogućnost povezivanja jednog sa drugim, pa naša svest upravo ovim simboličkim svojstvom može da se razvija, jer nam dozvoljava da se slobodno krećemo kroz sve nivoe realnosti. Simbol utiče u psihološkom smislu na razvoj duhovnosti, samo u sprezi sa vibracijom osobe. Ukoliko je osoba spremna na razvoj svog spiritualnog , biće privučena simbolima – kroz koje će na svoj način prepoznati svoju suštinu .

Astro simboli, astrologija počiva na simbolima. Svaka planeta predstavlja zgusnutu energiju koja vibrira svojom specificnošću. Planete su realna objektivna tela na nebu, ali zahvaljujući simbolu određenom za nju ona postaje slika u horoskopu koja jasno i precizno definiše i sažima ali i povezuje i integriše ostale znake i simbole te slika postaje rastegljiva i beskonačna u opisivanju da ujedno izražava i svesno i nesvesno, objektivno i subjektivno, unutrašnji i vanjski život. Zbog toga je važno istražiti pozadinu svakog simbola, svakog mita za koji je simbol vezan, parčeta neba ili tačke u horoskopu gde se on nalazi.Zbog toga je važno imati znanje o moći planeta i njihovih simbola jer su one nosioci glavnih sudbinskih priča, te je njhov položaj u natalnoj karti najvažniji.

Svaka planeta ima svoj simbol kojim se obilježava, a kuća, znak i aspekti koje pravi u natalnoj karti se mogu tumačiti na subjektivnom i objektivnom nivou i kao što je učitelj u navedenoj priči rekao – svaki simbol ima barem dva značenja, pa astrolog tumači kompletnu natalnu kartu kroz značenja planeta zajedno sa aspektima koje može da formira sa drugim planetama, imajući u vidu i mitološku pozadinu i sve fenomene koji su vezani kako u astronomskom, mitološkom tako i u astrološkom smislu, da bi klijent mogao dobiti što širu i dublju sliku ne samo o svojoj trenutnoj situaciji nego o sebi. Sama postavka planeta u jednoj tački tj. stepenu u natalnoj karti nosi mnogo značenja ali je ona jedinstvena upravo praveći sintezu sa drugim natalnim pozicijama osobe.

Svaki simbol koji predstavlja jednu planetu može biti sastavljen od znakova – polumeseca koji predstavlja dušu, kruga koji predstavlja duha i krsta koji predstavlja telo. Navešću primer jedne važne planete našoj natalnoj karti – Sunca. Simbol Sunca jedini u sebi ima i tačku koja označava početak, jer sve iz tačke nastaje. Pa tako Sunce u horoskopu predstavlja oca, muški princip i životnu vitalnost, tj. primarnu manifestaciju. Iz tačke nastaje krug, pa je oblik kruga – savršen oblik koji opisuje naš DUH, naše svesno postojanje .

Astronomski gledano, Sunce je centralna zvezda našeg sistema. Njena energija i svetlost daje nam život. Sunce svoju energiju crpi iz termonuklearnog procesa- fusije koji se dešava u samom središtu ove zvezde, a u kome se dva laka jezgra kombinuju da bi se stvorilo jedno, teže jezgro. Tim spajanjem dolazi do oslabađanja ogromene energije a Sunčev sjaj dolazi sa njegovog površinskog dela koji se zove fotosfera i sa kojeg ono zrači toplotu na nas.

Fenomen koji je vezan za Sunce a veoma utiče na našu planetu, a kroz to i na naše ponašanje, su Sunčeve pege. Sunčeve pege su prouzrokovane snažnim magnetskim aktivnostima u vidu pojavljivanja tamnih mrlja na fotosferi. Pege na Suncu se mogu ponekad videti i bez teleskopa, pa njihova veličina varira. Ono što je veoma važno istaći da su one u uzajamnoj vezi sa sunčevim zračenjem i da se periodično javljaju kao pojava, na svakih 11 godina. Merenjem i praćenjem solarnih ciklusa naučnici su došli do zaključka da povećenjem solarnih aktivnosti dolazi do povećanih sukoba na zemlji, te da Sunce i njegove aktivnosti direktno utiču na ljudsku svest i aktivnost.

Sunce je u mitološkim pričama povezano sa muškom plodnošću. Kralj je mladi čovjek – izabran od strane nimfi da ih oplodi a čim bi moć Sunca počinjala da slabi i njegova moć bi slabila i on bi pred dolazak zime bio ubijen jer ne bi više imao funkciju u društvu(ne bi imao snagu oplodjivanja). Kult Sunca se naročito poštovao kod Feničana ( Mitraizam) i Egipćana ( svevideće oko).

U grčkoj mitologiji bog Sunca je Helije ( Helios). On je bio sin Titana, a brat Selene ( boginje Meseca ) i Eoje ( boginje zore). Vozio je svoje veličanstvene kočije tokom celog dana po nebu, mogao je sve da vidi šta se događa na zemlji kojoj je darovao svetlost, toplotu, život i gde su ga svi voleli. Grci su ovog boga najčešće pravili u vidu visokih skulptura i kipova (najpoznatija kolos sa Rodosa) kojima su želeli iskazati poštovanje i značaj njegovog lika.

Simbolika ove planete iz astronomskog i mitološkog pogleda je vrlo jasna – Sunce je centar naše galaksije oko kojeg se vrte planete našeg sistema. Ono je nosilac muškog principa – ono koje stvara i ima moć – te će Sunce u horoskopu dakle opisati sve centralne muške osobe – oca, sina, muža, šefa ili direktora ( u ženskom horoskopu a muškom moguće i samu osobu ) , ali na subjektivnom nivou i našu volju, ego, svest – te pozicija – stepen, znak i kuća u kojoj se nalazi kao i aspekti koje Sunce u natalnoj karti pravi sa drugim planetama će opisati upravo ove osobe u našem životu ali i sam osećaj vrednosti, fizičku vitalnost i energiju, pa kroz evenetulane loše aspekte u natalnoj karti Sunce može i da gubi snagu a da osoba ima osećaj da joj neko crpi energiju ( iako je npr. sama pozicija Sunca dobra ). Pozicija Sunca je dakle jedna od najvažnijih stavki koju gotovo svi znamo – iako možda toga nismo ni svesni – kad kažemo da smo rođeni u nekom horoskopskom znaku to znači da nam se Sunce nalazi u tom znaku (neko ko je rođen u znaku Jarca npr. ima Sunce u Jarcu zapravo).

Astrolog mora biti vešt čovek, umetnik i znalac svog zanata

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM