ASTRO: Horoskopski znakovi kroz grčku mitologiju-Otkrijte kako je vašem znaku dodeljeno sazvežđe…

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Da li znate da je svaki znak dobio naziv po događajima likova iz grčke mitologije? Otkrijte kako je vašem znaku dodeljeno sazvežđe.

OVAN – ARIES
Nephala, kraljica Tebe, spasila je svoje dvoje dece od njihove maćehe tako što im je poslala zlatnog Ovna. Krzno je zatim ukradeno, a Zevs je Ovna poslao istog trena na nebo.

BIK – TAURUS
Zevs prerušen u Bika spustio se na zemlju da bi imao seks sa najlepšom devojkom na svetu Evropom. Ne bi li se zahvalio, postavio ga je na najvidljivije mesto na nebu u sazvežđe.

BLIZANCI – GEMINI
Grčka legenda govori da je u davna vremena širom sveta bila poznata lepota Tindarajeve (spartanski kralj) žene Lede. Jasno je da njena lepota nije mogla promaći svevidećem Zevsu koji se pretvorio u labuda neverovatne lepote i tako se približio Ledi. Leda rađa blizance. Obojica dobijaju svoje sazvežđe.

RAK – CANCER
Rak je bio pomoćnik boginje Here, a ona ga je poslala u borbu protiv junaka Herakla. Herakle ga je doslovce zgazio. Zauzvrat je Rak dobio počasno mesto na nebu.

LAV – LEO
Sazvežđe Lava, po mitologiji, nastalo je zahvaljujući svađi vrhovnog boga Zevsa i njegove žene Here. U ta vremena harao je šumama oko grada Nemeja, u Argolidi, ogroman lav kojeg nije bilo moguće raniti ili ubiti bilo kojim oružjem izrađenim ljudskom rukom. Hera se nada da će lav ubiti Herakla, međutim Herakle ga savladava. Hera je lavu uprkos Zevsu podarila sazvežđe.

DEVICA – VIRGO
Dva imena iz grčke mitologije su u igri: Erigona, koja je oplakivala svog mrtvog oca, i Persefona, ćerka boginje plodnosti Demetre koja je odvedena u podzemlje.

VAGA – LIBRA
Prema legendi, vrhovni bog Zevs imao je sa boginjom Pravde, tri ćerke: Eunomiju, Irenu i Diku. Dika (čije ime znači Pravedna) imala je zadatak da sa simbolima svoje majke (vagom i zavezanim očima) obilazi celu zemlju i nadgleda sprovođenje zakona. O postupcima ljudi morala je redovno da obaveštava Zevsa.

ŠKORPIJA – SCORPIUS
Orion iznenada sreće lepu boginju Artemidu (koja je i sama bila lovac) i poželi je za ljubavnicu. Ali boginja ne dopusti da mu se tako lako preda. Razljućena i uvređena njegovom brutalnošću, bežeći pred Orionom, Artemida stiže do jedne livade i, da bi se zauvek zaštitila i odbacila Oriona, pronađe jednu malu i čudnu životinjicu sa otrovnom žaokom. Nju pošalje na Oriona kojeg ona ujede i on umire.

STRELAC – SAGITTARIUS
On predstavlja najpoznatijeg Kentaura – Hirona, koji je bio pola čovek, a pola konj. Otrovnom strelom ubio je orla i oslobodio Prometeja, a na njegovo mesto se dobrovoljno postavio Hiron koji je ubuduće trebalo da ispašta za ljudske grehove.

JARAC – CAPRICORN
Po grčkoj mitologiji, predstavlja kozu Amalteju. Ona je svojim mlekom othranila Zevsa dok je bio beba, pa ju je on u znak zahvalnosti, postavio na nebo.

VODOLIJA – AQUARIUS
U jednom periodu na Zemlji je zavladalo zlo. Zevs je uverivši se u to sa Olimpa pustio strašan pljusak koji sve živo potopi. Spasio se samo Prometejev sin Deukalion sa ženom Pirom.

RIBE – PISCES
Boginja ljubavi Afrodita i njen sin Eros šetali su bezbrižno obalom Eufrata, kad ih je iznenadio Titan. Ko zna kako bi se danas zvale sve te silne kozmetičke kolekcije, spa centri, pa čak i Eros Ramacoti da ih Zevs nije istog trena pretvorio u dve ribe i tako im spasao živote.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €