Astrofon21

Aspekti između planeta u horoskopu upućuju na crte karaktera, nagone, potrebe ili želje

Aspekti između planeta u horoskopu upućuju na crte karaktera, nagone, potrebe ili želje, koje su odbačene ili duboko potisnute u našoj “tamnoj strani”, a to se putem ovih aspekata manifestuje kroz komplekse, frustracije, strahove, blokade, agresiju…

„Kako drugačije bi čoveku palo na pamet da podeli kosmos po analogijama dana i noći, leta i zime, na svet svetlog dana i svet tamne noći naseljen mitskim monstrumima, ukoliko nije imao prototip takve podele u samome sebi.” – Karl Jung

Između onoga što jesmo i onog kakvim se predstavljamo, nalazi se taman bezdan u kojem su uronjene, sakrivene, potisnute ili odbačene osobine, kojih se naša svest odrekla. Koliko god mislimo da smo im okrenuli leđa ili da smo na jedan od ovih načina pobegli od njih i dalje su tu. Želje, crte karaktera i nagoni od kojih se plašimo, zaziremo ili ih preziremo, uronjeni su u ovaj tamni bezdan. Kada nešto prepoznamo u drugoj osobi, što će nas uplašiti ili kada nešto u drugoj osobi prepoznamo što preziremo, samo prepoznajemo ono što smo duboko potisnuli u sebe i odbacili. U susretu sa drugom osobom “oživljavamo” taj deo nas. Sve neželjene osobine koje ego prepoznaje kao svoje u drugoj osobi, uzokruju vrlo snažan stav protivrečnosti ka toj osobi.

Aspekti između planeta u horoskopu upućuju na crte karaktera, nagone, potrebe ili želje, koje su odbačene ili duboko potisnute u našoj “tamnoj strani”, a to se putem ovih aspekata manifestuje kroz komplekse, frustracije, strahove, blokade, agresiju, itd. Od ovih aspekata, najznačajniji su kvadrati i opozicije, a nekad i konjunkcije. To je slično kao kada imate “jednu stvar”, ali njen jedan deo je osvetljen (svest, ego), a drugi njen deo je neosvetljen (nesvesno). Jedan deo strane osećamo kao produktivnu, dok drugu stranu osećamo kao nešto što nas sprečava, ometa, onemogućava ili nam šteti da budemo produktivniji. Ovo se često ispoljava kroz druge, preko projekcije, posebno kod aspekata opozicije. Kako to izgleda u aspektu? Mi se identifikujemo ili poistovećujemo sa jednim delom aspekta, odnosno sa jednom planetom u aspektu, dok drugi deo aspekta ili drugu planetu, osećamo ili posmatramo kao neprijatelja, pa je odbacujemo. Zbog toga, kvadrati i opozicije, ometaju lak protokok naše kreativne i produktivne energije, što nas čini frustriranim i drži nas u konstantnom nemiru i napetosti.

Uzmimo kao primer Veneru u opoziciji sa Uranom. Osoba koja ima ovaj aspekt, može se identifikovati i sa jednom i sa drugom planetom. Ako se identifikuje sa Venerom, dakle ako se identifikuje sa nekom ljubavnom pričom ili partnerom i započne vezu ili uđe u brak, to bi bilo ovako:”Konačno imam partnera pored sebe. Sad sam u vezi.”, međutim tada počinje da se suočava sa nekim iznenađujućim i nepredvidljivim okolnostima ili počinje da sreće ljude oko sebe koji su liberalni, ekcentrični, iznenađujući i nezavisni i koji je ustvari svojim prisustvom opominju da se možda zaletela i požurila da se veže. Slično, kao da joj govore: “Veza guši slobodu i individulanost ličnosti” i tada drugi ljudi “bude” i podsećaju osobu na onaj drugi deo, koji je samo potisnula, negirala i odbacila, ali koji je i dalje deo nje. U ovom aspektu, identifikacija može ići i kroz Urana, a u tom slučaju Venera je ta koja se potiskuje u onaj “taman bezdan”, pa kada se pomisli kako “sloboda i nezavisnost nemaju nikakvu cenu”, pojavljuje se neko u koga se osoba zaljubljuje i svojim prisustvom je opominje kako možda i nije tako loše imati vezu, deliti sa nekim ono što je lepo, voleti, itd.

Kod ovih aspekata dolazi do smene jedne i druge strane, tako da smo malo na jednoj strani i onda je prihvatamo, a onu drugu odbacujemo, preziremo i negiramo, a onda malo idemo na drugu stranu, prihvatajući ono što smo potiskivali, ali opet odbacujući ono što smo du juče prihvatali. Ovo možemo simbolički predstaviti sa jednim danom u kojem dolazi do smene svetlosti i tame, dakle dan i noć. Ili, možemo uzeti kvadrat između Marsa i Saturna i ako se osoba sa ovim aspektom identifikuje sa Marsom, a to znači ako se identifikuje sa nekom vodećom ili liderskom ulogom ili uopšte ako hoće na bilo koji način da dominira i prezentuje svoju snagu i nezavisnost, što bi bilo “sad se osećam snažno, jer sam nezavisan i od nikog ne zavisim”. Međutim, tada počinje da se suočava sa onom “tamnom stranom” u kojoj je uronjen Saturn, a koji opominje i upozorava na opreznost i ograničenja. Saturn uvek govori:”Pravila i granice na svakom mestu postoje”. Zbog toga, ovakav aspekt se manifestuje kroz strahove da se deluje, menja ili strah od pokretanja aktivnosti u kojima se osoba dokazuje, osnažuje i ostvaruje svoju ambiciju. Mars uvek ostaje Mars, a to znači da ima želju za delovanjem i incijativom, a da bi se osamostalio i dokazao, pa u kvadratu sa Saturnom upotrebljava surovost i agresivnost, a u korenu je ustvari strah. Strah, jer je negde probuđen onaj deo koji je bio potisnut i odbačen, a koji sve odmerava i važe, jer hoće da bude oprezan. Onaj deo koji je uvek sumnjičav, pa u kvadratu sa Marsom, sumnja u svoju snagu, hrabrost i akciju. Ali, ako se osoba identifikuje sa Saturnom, onda svesno prihvata diciplinu, ograničenja i pravila u svom okruženju, kao i u društvu, pa automatski “budi” onaj deo, koji je odbacila, a koji se sada nalazi u Marsu, a to je želja za samostalnošću i rušenjem pravila i ograničenja. Javlja se agresija i zato osoba pribegava nametanju pravila i discipline na agresivan način i po svaku cenu u cilju postizanja kontrole. Odatle, privlači i ljutnju, bes i agresiju drugih na sebe, kao i okolnosti koje postaju pretnja za njenu sigurnost i stabilnost.

“Ne postaje se prosvetljen zamišljanjem figura od svetla, već pravljenjem tame svesnom.” (Filozofsko drvo).

 

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM