Astrofon21

Ascendent u znaku Ribe/Podznak ili Ascendent (astrološko tumačenje)

Pitanje je da li je to spiritualna osoba, ili nešto sasvim suprotno. Natusu je dato da živi kroz svoju dvanaestu kuću, i bolje je ako je ona jako dobra, jer je osoba tada jako moćna na jedan fini, suptilan način. Ta duhovna moć, moć atmosfere koju neko ume da stvori može da postoji ako je čovek Riba Asc, a dobra mu je slika XII kuće. U tom slučaju, on na vrlo nevidljiv način, magičan u osnovi, može stvoriti atmosferu za sve dobre događaje. Dvanaesta kuća se prvo pojavi, pre I, pre nego što će se osoba roditi. To su duhovi čuvari, to je natusov suptilni svet, gde god da natus ide, dvanaestica se pojavljuje pre samog tela, pre Asc-a. To je i miris, kao što se u životinjskom svetu pre pojave samog tela oseća miris. Ako je ta suptilnost dorbo postavljena onda neće nikada biti ozbiljnih životnih poteškoća.

Sledeći korak u analizi, kako bi se personalizovala I kuća, je posmatranje planete koja vlada izlazećim znakom. Jedna sudbina osobe, koja se odnosi na to gde je usmerena njena pažnja i energija, definisana je tom planetom (gde je ona postavljena – u koji znak i kuću), i stanjem njenog dispozitora. To su dve stvari i pre nego što se započne tumačenje kompletnog horoskopa, treba pogledati vladara Asc-a, i njegovog dispozitora. Jer je vladar Asc-a početni položaj natusa, a njegov dispozitor je pokazatelj sudbine u koju natus ide. Ukoliko je natus Asc u Lavu, a Sunce (vladar Asc-a) je u V polju – to je odlično. U suprotnom, ako je Sunce u znaku u kom bi vladar voleo da se nađe (ako je to sada Mars, kao vladar I, i nalazi se u Lavu), a Sunce je otišlo u Vagu – to nije dobro, ne iz razloga što je to znak Sunčevog pada, već Marsovog izgona. Ako je Sunce otišlo u znak Jarca, to je već odlično jer bi Mars voleo tamo da se nađe, jer je kao dispozitor Sunca u znaku u kom bi Mars najviše voleo da bude kroz vreme, i da ima naravno što bolje aspekte. Naredni korak u samoj je analiza sadržaja I kuće. U njoj mogu postojati određene planete, i više od jednog izlazećeg znaka (može se desiti da postoji uklješten znak u I polju). Način posmatranja I kuće, koja je uvek glavna sudbina natusa (na fizičkom nivou, to je sudbina sve dok je u telu) ne može da izađe iz ovog okvira, samo je bitno znati šta se posmatra. Pre svega, sam vrh I polja, je uvek glavno polje energije, sve ostalo postoji ali smanjuje svoj radijus, i slabiji je upliv tih planeta koje se nalaze na sredini ili ka kraju I kuće natalnog horoskopa.

Ne može se reći da natus ima neku planetu u I polju, ukoliko je ona postavljena na 5 stepeni od vrha II kuće – to je već slabo, može se reći da će se dogoditi na kraju života, ali osoba nije sačinjena od energije te planete. Ta planeta koja je na kraju I kuće, čak snažnije deluje na II kuću, jer se smatra da je na njenom vrhu. Planeta koja je na sredini I kuće ima određeni upliv, ali ne onoliko jak koliko bi imala da je na vrhu, već deluje sa svega 50% snage. Ako nema nijedne druge planete, ona će opisati natusa ali ne previše snažno.

Druga stvar koju je važno pratiti je da će svaka planeta koja je udaljena (ako je na sredini I kuće) doći u fokus pažnje sredinom života. Život čoveka teče od vrha I do vrha II kuće, uvek je proces posmatranja od početka ka krajevima, ali čitava kuća će pričati svoju priču. Ako se vidi da znak koji se menja jeste u dobroj vezi sa izlazećim znakom – npr. ako je osoba Asc Rak, i I polje prelazi u znak Lava, ako su Mesec i Sunce odlično postavljeni u dobrom aspektu – to je super faktor da će osoba biti snažna i uspeti, jer je ona dobro integrisana, ima punu energiju. Energija se lomi kada I polje počinje u jednom znaku i nastavlja u drugom – ukoliko postoje dva materijala koja su spojena dobrim aspektom, energija postaje jača, nego da je sama od jednog materijala, dobila je još jednu dodatnu komponentu koja će je podržati da ide dalje. Ali ako je kvadrat između ova dva vladara I polja, prvog koji je na izlasku i sledećeg koji dolazi, negde se polomi natus jer opada njegova energija.

Važno je da energija iz I ima kanal manifestacije, on to radi preko ovih nekoliko faktora – kuća koja odgovara izlazećem znaku, vladar Asc-a koji odgovara određenom znaku, i njegova dispozicija, zatim ako natus u sebi ima dobro integrisane vladare I kuće. To su stvari koje je potrebno uzeti u obzir kada se tumači I kuća, ali iz ovakve analize se može dobiti veoma veliki broj odgovora na suštinska pitanja – da li će natus biti uspešan, da li će pasti, šta je njegova sudbina.

Ceo proces kako natus postaje dispozitor, u svom psihološkom smislu je sledeći: kako vreme prolazi, čovek postaje objektivno dispozitor vladara Asc-a, a subjektivno misli, ili se ponaša kao dispozitor tog dispozitora. Ako je osoba onaj izlazeći znak koji ima mogućnost da se u njemu nalaze planete koje egzaltiraju – ko u njemu egzaltira, a ko pada, posmatraju se mogućnosti da on dobije visinu ili padanje. Postoje životi u kojima će biti visina koliko i padova, te dve stvari se mogu pojaviti zajedno, ali problem sa egzaltacijom je što uvek ima tendenciju da padne, ako nije perfektna dok je u egzaltaciji. Ko god napravi neku egzaltaciju ima tendenciju pada, ako je egzaltacija ushićenje (most preko reke), jer sila gravitacije deluje na njega. Jedino ako je most jako dobro napravljen, on može trajati puno godina, ali u meri u kojoj je greška napravljena – on će pasti. Svaka egzaltirana planeta ima tendenciju da padne, sve što je uzdignuto visoko gubi stabilnost, osim ukoliko ono što je egzaltirano nije perfektno u toj ulozi, pa će trajanje biti sigurno. Onaj ko je egzaltiran mora da ujedno bude i jako dobar prema onome što je u padu, jer egzaltacija će svaku tendenciju visine na kraju vratiti u padanje. Pad je prirodno rezultat loše egzaltacije.

Da li je natus u ovom životu u fazi egzaltacije ili padanja, videće se iz izlazećeg znaka i I kuće. Ono što je vladar Asc-a to je planeta koja je sudbina, to je planeta koja niti pada ili egzaltira, ali važno je da li je natus u životnoj fazi gde se diže ili pada, ili se nekada dizao, a sada pada. Ako je bio egzaltiran nekada, i nije dobro radio to sada razlog pada, rezultat nekadašnjeg neznanja. Treba znati da li izlazeći znak, vladar egzaltacije i pada nose i tu priču u sebi.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK