Astrofon21

Arhanđel Uriel-Inovator i onaj koji donosi rešenja

Arhanđel Uriel predstavlja izobilje, slobodu, prijateljstvo i poverenje. Inovator i onaj koji donosi rešenja, Uriela možete prizvati da osvesti i stimuliše vaš um. Ovaj Arhanđeo će uneti nove ideje baš kada pomislite da ste dotakli najmračniju tačku, pružajući vam ruku prijateljstva i podrške. Uriel će vam pomoći pri prizivanju pozitivnih događaja u vaš život pokrećući vas u pravcu kako biste požnjali nagrade za uloženi trud.
Arhanđel Uriel predstavlja izobilje, slobodu, prijateljstvo i poverenje. Inovator i onaj koji donosi rešenja, Uriela možete prizvati da osvesti i stimuliše vaš um. Ovaj Arhanđeo će uneti nove ideje baš kada pomislite da ste dotakli najmračniju tačku, pružajući vam ruku prijateljstva i podrške. Uriel će vam pomoći pri prizivanju pozitivnih događaja u vaš život pokrećući vas u pravcu kako biste požnjali nagrade za uloženi trud.

Arhanđeo Uriel je Arhanđeo pomoći i mira, ime mu znači: «Božje svetlo» jer je na Nebu u blizini samoga Boga. Nakon proterivanja Adama i Eve iz Rajskog vrta postavljen je na ulaz Rajskih vrata, i tamo odmerava dobro i zlo svakoj duši koja dolazi u Raj. On je taj koji nas propušta kroz Rajska vrata. Veruje se da je Uriel upozorio Nou na potop, da je iz Raja na Zemlju doneo božansku umetnost alhemije i ljudima predao Kabalu, mističnu hebrejsku tradiciju. Često ga slikaju sa znakom Bika na grudima i diskom, simbolom materije, sigurnosti i stabilnosti.
Arhanđeo Uriel daje nam snagu da se suočimo sa odgovornostima života, donosi nam sigurnost koja već postoji u dubini našeg bića. Njegov je najveći blagoslov što nam pomaže transformisati bolna iskustva i razočaranja u pozitivna kroz razumijevanje Božje misli koja je iza svih događaja. Svojim svetlom i mirom pomaže nam u otpuštanju neoprosta i otpora.
Uriel je povezan uz simol zemlje, Sever i horoskopski znak Vagu i Bika.
Kada nam ponestane stabilnosti u životu i preplave nas bolna sećanja, molimo se Arhanđelu Urielu. Okrenuti ka Severu zamolimo da svojim svetlom razumevanja obasja naš život, isceli prošlost i omogući stvaranje novog života.
Uriel je i Arhanđeo gromova i zemljotresa. On je taj koji postavlja tri teška problema Ezri i smatrano je da je blisko povezan sa Gehennom. Po legendi, on je bio Arhanđeo koji je poslat da Noa upozori na poplavu. Verovalo se da silazi sa Neba u kočijama koje vuku beli konji. Smatralo se da mu ime (layrwa), doslovno prevedeno, znači “Božija Svetlost”, odnosno “Božija slava”. Postoji i mišljenje, zasnovano na ideji da se on izjednači sa zoroastrijskim Anđelom Hvarenahom, da je ispravan prevod njegovog imena “Božija Vatra” . Ta ideja o povezanosti imena sa vatrom se potkrepljuje i prvim problemom postavljenim Ezri, a koji se odnosio na težinu vatre. Uriel je povezivan i sa vatrom Gehene, a srednjovekovni mistici su smatrali da je on izvor dnevne toplote tokom zimskih dana. Identifikacija njegovog imena sa svetlošću je usledila kasnije i zasnovana je na ideji da je on “prosvetlio” Ezru. Takođe je kasnije bilo i onih koji su ga izjednačavali sa Rafaelom i njegovo ime je pisano na amajlijama koje su imale za cilj “iluminaciju duše” kako bi se mogli proučavati sveti spisi.
Takođe, među francuskim Jevrejima XIII veka verovalo se da ponoviti ujutru deset puta Urielovo ime u jednom udahu, donosi sreću tokom tog dana. Uriel naročito deluje na polju saradnje sa ljudima u radosnom zajedništvu sa svim živim bićima u Univerzumu. Smešten je u Srednjem stubu Drveta života, u Malkutu.

Numerička vrednost Urielovog imena je 248.

Moćni Arhanđeo Uriel u magijskom smislu deli mnoga obeležja sa rimskim Bogom žetve Saturnom, grčkim Bogom Hadom, te Boginjama zemlje kao što su Rea, Gea, Demetra i Cerara.
Za Arhanđela Urila (Uriel) navodi se da je upravljač neba i zvezdanih vojski. Njegovo ime znaci “moja svetlost je Bog”. Prema 1 Enoh 20, 2 on je postavljen nad nebeskom vojskom i nad tartarosom (1 Enoh 33, 3; 72, 1; 74, 2; 75, 3; 79, 6; 80, 1; 4 Jezd 4, 1; 5, 20; 10, 28; Vita Adam 48), a prema Sibil. 229 arhanđel Urilo razbija vrata ada. Arhanđeo pomoći i mira, ime mu znači: «Božje svjetlo» jer stoluje na Nebu u blizini samoga Boga. Vjeruje se da je Uriel upozorio Nou na potop, da je iz Raja na Zemlju donio božansku umjetnost alkemije i ljudima predao Kabalu, mističnu hebrejsku tradiciju. Često ga slikaju sa znakom Bika na grudima i diskom, simbolom materije, sigurnosti i stabilnosti.
Arhanđeo Uriel daje nam snagu da se suočimo s odgovornostima života, donosi nam sigurnost koja već postoji u dubini našeg bića. Njegov je najveći blagoslov što nam pomaže transformirati bolna iskustva i razočaranja u pozitivna kroz razumijevanje Božje misli koja je iza svih događaja. Svojim svjetlom i mirom pomaže nam u otpuštanju neoprosta i otpora.

Uriel je povezan uz zemlju, Sever i horoskopski znak Bika.
Kada nam ponestane stabilnosti u životu i preplave nas bolna sjećanja, molimo se Arhanđelu Urielu. Okrenuti ka Severu zamolimo da svojim svjetlom razumijevanja obasja naš život, iscjeli prošlost i omogući stvaranje novoga života.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM