Anksioznost u astrologiji – moj strah ima strahove!Aspekti u natalnoj karti koji opisuju anksioznost….

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Strepnja ili anksioznost je nejasan strah bez očiglednog spoljašnjeg povoda i uglavnom bez telesnih znakova koji uobičajno prate strah proizašao iz realne spoljne pretnje. Od straha se razlikuje zbog svoje neodređenosti, jer nije vezan za neki određeni objekat. U ovom neprijatnom osećanju dominira iščekivanje neke neodređene nesreće. Kada se događa često, ometa afektivni život i osećanje sigurnosti ili je na neki drugi način maladaptivna, poznata je kao anksiozni poremećaj.

Aspekti u natalnoj karti koji opisuju anksioznost mogu biti vezani za planete Mesec, Merkur, Neptun, Uran, 3, 12, 6, 8 polje.

Mesec je naša duša i osećanje sigurnosti, sasvim je sigurno da ako je Mesec ugrožen dodirom nekih planeta ili samim znakom u kome se nalazi biće mu biti teže da uspostavi ravnotežu. Mesec u znaku Jarca ili Škorpije je sklon preispitivanju, sumnjama i samodestrukciji; agresija, ograničenja i restrikcije su okrenuti KA SEBI.

Mesec u konjunkciji ili kvadratu sa Neptunom daje stalno iščekivanje nekih nepoznatih događaja što remeti sigurnost i podstiče strah. Mesec je pogođen iluzijom i nejasnom percepcijom ili spoljnih okolnosti ili tuđih namera.
Mesec u konjunkciji ili kvadratu sa Uranom pojačava intenzitet iščekivanja. Svi aspekti sa Mesecom pojačavju nervozu i obično se manifestuju na želudac u vidu lošeg varenja, nepravilne ishrane, problema sa grudima, zadržavanja tečnosti, ginekološkim problemima kod žena i slično.

Mesec u 12. polju pogođen teškim aspektima daje anksioznost, može se lečiti kroz meditaciju, volonterski rad… Obično se Mesec u 12. polju manifestuje kroz teške snove ili strah od toga da se snovi ne ostvare. Strah od nepoznatog, neistraženog, a istovremeno i potreba za istraživanjem istog.

Mesec u 8. polju – osoba nosi za sobom deo prethodne inkarnacije ili lako stupa u vezu sa nefizičkim stvarima, to daje ili veliku duhovnost ili stalno iščekivanje na primer, gubitka voljenih osoba, žene ili majke.

Merkur u konjunkciji ili kvadratu ka Neptunu i Uranu daje iskrivljenu interpretaciju spoljašnjih impulsa, mozak je preokupiran stalnom obradom informacija. Osoba često deluje nervozno ili je brbljiva, pričom se rešava nervoze.
Merkur u Ribama u 3. ili 6. polju može biti pokazatelj anksionoznosti takođe.

Imajmo takođe u vidu da svet u kome živimo nameće manje ili više anksiozan stil života. Stalno se postavljaju nove granice, nudi se instant zadovoljenje potrebe, naizgled stvari se prave da bi nam olakšale život, a zapravo nas dodatno ušuškavaju i oduzimaju moć odlučivanja.

U savremenom društvu, čovek je nateran da preda svoju odgovornost drugome, ubeđen da je tako najlakše i najbolje za njega, a sve što time dobija je strah od nepoznatog i potreba da se na vreme obezbedi. Na ovaj način ostajemo u začaranom potrošačkom krugu u kome tražimo više, a odlučujemo manje.

Zato, iako astrološki aspekti određuju smernice ponašanja pojedinca, u velikoj meri ga određuje i društvo, i vaspitanje, a najviše on sam. Odgovornost nosi posledicu, a ako smo naučeni samo na uspeh i zadovoljstvo nikada nećemo preuzeti odgovornost i uvek ćemo druge kriviti za posledicu.

 

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €