Astrofon21

7 načina da se oslobodite negativnih ljudi i loše energije oko sebe

Bez obzira na to da li je reč o članu porodice, koleginici s posla, prijateljici ili čak potpuno nepoznatom čoveku, susret s negativnom osobom može biti emocionalno iscrpljujući. Evo kako da se zaštitite…

Negativci mogu na nas delovati različito – neki od nas se naljute, neki rastuže, ponekad osetimo da smo energetski potpuno ispražnjeni.

To ipak ne mora biti tako. Kao što postoje različiti razlozi zbog kojih je neka osoba negativno orijentisana, raspoložena pa čak i „naelektrisana”, tako i nama stoje na raspolaganju različita sredstva kojima se možemo zaštititi od negativnosti.

Poznata teza da se da su naše misli odgovorne za našu stvarnost pomoći će vam da negativce sagledate u drugačijem svetlu. Razmislite: da li vam njihova negativnost izvlači energiju ili im vi dopuštate da njome utiču na vas?

Što manje dozvoljavate da njihova negativnost deluje na vas, to ćete je sve manje doživljavati i manje privlačiti.

Ne treba zaboraviti da je naš izbor kako ćemo reagovati na negativca. Ako nam neko kaže nešto negativno, obeshrabrujuće, pa čak i ponižavajuće, prvi impuls je da se naljutimo, budemo povređeni pa čak i osetimo mržnju prema toj osobi. Sve te negativne reakcije mogu da pojačavaju postupke negativca. Čak i ako ne odgovorimo verbalno, naše telo i energija koju emitujemo i primamo dozvoliće upliv negativnosti na našu psihu.

Zato treba primeniti neki od sedam načina odbrane:

1. Upotrebite snagu afirmacije.

Tokom negativnog susreta, kažite sebi „Biram da ne dozvolimo ovoj osobi da negativno utiče na mene.” Zamislite belo svetlo koje stvara prelepu belu prepreku oko vašeg tela i ne dozvoljava negativnosti da ide ka vama.

2. Imajte na umu da nema vaše greške.

Ako se zbog postupaka negativca osećate obeshrabljeno, bezvredno, znajte da tu nema vaše greške. Kad god neko napadne naše snove, ciljeve i ambicije, to je najčešće znak da oni nisu stigli tamo gde bi želeli da budu u tom trenutku svog života.

Umesto što im dozvoljavate da prenose negativnosti na vas, pokušajte da da im ispričate zašto želite ono ka čemu stremite i ohrabrite ih da se oni posvete svojim snovima.

3. Uputite misao punu ljubavi.

Svakome se može dogoditi susret sa neprijatnim strancem ili, jednostavno, nekim ko ima loš dan. Pre nego što bilo šta kažete, prvo zamislite belu prepreku od lepog svetla, upotrebite afirmaciju: „Biram da ne dozvolim ovoj osobi da na mene negativno deluje.” Osmehnite se, ponašajte se prijateljski i sačuvajte pribranost. Ponekad će i ovo biti dovoljno da se negativac umiri. Kad se susret s njim okonča, uputite mu misao punu ljubavi i nade da će mu se stanje popraviti i da će se jednog dana osećati bolje.

4. Mislite na nešto pozitivno

Često se događa da neprijatnost od susreta s negativcem traje duže od susreta s njim. Ako se susret dogodi ujutru, može se desiti da se čitavog dana u mislima vraćate na to, više puta. Takav doživljaj je naročito energetski iscrpljujući. Primenite „protivotrov”: kad god se u mislima vratite na susret, odmah pomislite na nešto lepo – na svoje voljene, na svog ljubimca, na hobi, omiljeni film…

Zašto niste srećni u svom domu: 6 tačaka na kojima se skuplja negativna energija…

5. Navedite mozak da promeni misaoni tok.

Menjajte svoj misaoni tok intervencijama: počnite da u mislima recitujete svoju omiljenu pesmu ili obnovite sećanje na fabulu knjige koju trenutno čitate. Izvucite se iz razmišljanja o neprijatnom susretu.

6. Utišajte ego

Moguće je da osetite potrebu da se svađate pa čak i pobijete s negativcem. Možda mislite da ste u pravu, da on greši, da ćete se osećati bolje ako dokažete svoj stav. Odvija se, zapravo, borba ega i uma: u najvećem broju slučajeva vi ćete se osećati lošije, a negativac će dobiti novo „ulje na vatru”. Kad osete vaš bes, oni se hrane energijom koja dolazi od vas. To im daje moć, a vi ostajete isceđeni. Povucite se iz svađe, znajući da to ne znači da ste slabi i da ne morate da dokazujete da ste u pravu. Ključno pitanje koje treba da postavite sebi je „da li želim da budem u pravu ili da budem srećan”?

7. Uklonite se

Jednostavno recite: „Žao mi je što se tako osećaš.” Ako je moguće, izađite iz prostorije. Kad se nađete u tišini, pošaljite misao punu ljubavi neprijatnoj osobi. Nemojte upijati njegovu ljutnju. Pustite je da ode. Obično će se svađa jednostavno time i okončati.

Ako vam se čini da ovo sve zvuči previše lako, objašnjenje je u tome što zaista i jeste tako. Ljudski um misli da sva rešenja treba da budu kompleksna da bi bila uspešna. Previše vremena provodimo u mozganju i traganju za ispravnim načinima kojima ćemo ispraviti negativnosti, a zapravo smo rešenje – mi sami. Rešenje je u ljubavi. Budite ljubav, zračite ljubav i ljubav će konačno isceliti sve

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM