Astrofon21

3 Saturnova povratka-Astrologija radi sa različitim ciklusima koji definišu ritam života!

Sigurno ste barem jednom u životu s uzdahom zaključili da se vrtite u krug. Pritom niste imali osećaj da je to dobro, naprotiv, imali ste upravo u odredjenim fazama intenzivan osećaj da iznova ponavljate iste greške.
Tek periodično pojavi se pozitivan osećaj da se krug zatvorio, u smislu konačnog postignuća, osećaja da je sve došlo na svoje mesto. Krugovi na razne načine obeležavaju naše živote i objašnjavaju zašto, na primer, postoji ono što zovemo krizom srednjih godina.

Astrologija radi sa različitim ciklusima koji definišu ritam života. Krug je simbol savršenstva, potpunosti, sveobuhvatnosti. U astrologiji krug s točkom u središtu simbolizuje Sunce koje je izvor života. Krug je obećanje da možemo postići punoću života! Tačka u sredini je simbol kreativne energije koju svako od nas nosi u srži svog bića.

I natalni horoskop je prikazan krugom u kom su ucrtane planete. On je prikaz trenutka u kom smo stupili u samostalni život. U svemiru ništa ne stoji, pa tako naš horoskop smesta počinje da otkuca poput kazaljki sata, planete se pomeraju, naš horoskop diše i živi, menja se zajedno s nama. Od početnog kruga, čije su energije duboko utisnute u naše biće, naš život se vrti u krugovima koje iscrtavaju planetarni ciklusi.

Dan i noć, smena godišnjih doba, proticanje godina obeleženo našim rođendanima – sve su to ciklusi kojima merimo svoj život. Svaki ciklus je poput putovanja na koje moramo krenuti. Premda smo stalno deo nekog ciklusa, dobra vest je da postoji izlaz iz zatvorenog kruga. Taj izlaz se otvara – simbolično rečeno – na gore. Kad u nekoj životnoj situaciji steknemo sva potrebna iskustva, spremni smo da iste ili slične situacije rešavamo s više mudrosti, s više svesti.

Možemo se uzdgnuti na viši nivo razumevanja i donosimo drugačije odluke, možda bolje, i sasvim sigurno zrelije. Naše putovanje u krugovima ili ciklusima postaje uspon nekom vrstom spirale koja je beskrajna. Mogućnosti razvoja su velike. Neki astrološki ciklusi su dugotrajni i vrlo značajni, neki su kratkotrajni, dinamični i životni. Jedan od najvažnijih ciklusa obeležava kretanje Saturna. Da bi napravio pun krug i došao na početnu tačku (na mesto gde je bio u trenutku našeg rođenja) Saturnu je potrebno oko 28 godina. Ponekad putuje malo brže pa se na početnu tačku vrati za 28 godina, a ponekad mu treba i više od 29 godina.

Saturn je gospodar vremena, simbol procesa sazrevanja. Njegov prvi ciklus simboliše naše detinjstvo i mladost, tako da u očima zvezda tek sa 28 godina postajemo „punoletni”. U tom ciklusu upoznajemo sebe i izgrađujemo svoje veštine. Njegov drugi ciklus, koji otprilike počinje u 28. godini života pojedinca i približno traje do njegove 56. godine života je ciklus zrelosti. To je razdoblje u kom je naša ličnost u punom cvatu. Ostvarujemo sebe koristeći veštine naučene u prvom ciklusu. Svesni smo svojih ciljeva i svoje snage. U tom ciklusu možemo materijalizovati svoje želje i steći mudrost doživljavajući različita iskustva, piše Lovesensa.rs..

Treći ciklus počinje u 56. godini života i traje do otprilike 84. godine. U njemu više nismo posvećeni ostvarenju sebe i stvaranju u materijalnom svetu, nego svojom mudrošću i životnim iskustvom obogaćujemo sopstveni duševni život i možemo biti i nadahnuće drugima. Rešili smo se mnogih predrasuda i snažnih nagona, ali dovoljno smo znatiželjni da se ostvarujemo u području intelekta i duha.

Svaki put kada se Saturn vrati na početnu tačku, što se u astrologiji doslovno zove Saturnov povratak, osećamo da se nalazimo na nekoj prelomnoj tački svog razvoja. Saturnov povratak je trenutak kada svodimo račune i proveravamo sva svoja dostignuća. To je trenutak kad se jasno suočavamo sa stvarnošću i možemo tačno sagledati šta smo dobro uradili, a što smo propustili da uradimo onako kako je trebalo.

Uspesi nas snaže i vesele, no nikome nije lako da se suoči sa propustima i greškama, a malo ko je njih pošteđen. U dobi od otprilike 28, 56 i 84 godine za svakog od nas događa se taj osetljivi trenutak ličnog razvoja. Tada moramo da „progutamo” poneku gorku tabletu razočaranja, propuštenih prilika i pogrešnih odluka. To su trenuci u kojima postajemo svesniji prolaznosti svega, svog sopstvenog postojanja, ali i nestalnosti prijateljstava, poslova, materijalnih dobara, zdravlja i mnogočega drugog.

U tim trenucima mnogi će od nas doživeti neku vrstu krize. Kriza proizlazi iz spoznaje prolaznosti, iz prepoznavanja onoga što smo pogrešno uradili, iz neumoljive stvarnosti koja reflektuje sve ono što smo sami kreirali. To je trenutak u kom osećamo da smo i sami odgovorni za stanje u kom se nalazi naš život. A tu odgovornost nije lako prihvatiti.

Ako nismo u stanju da pogledamo stvarnosti u oči i kažemo „Dobro, sad mi je jasno kakva je situacija. Ali nema problema, mogu to da popravim i promenim”, tada nas svojim snažnim zamahom mogu pokositi krivica i stid, osećaj manje vrednosti ili depresija.

Na svakih sedam godina se suočavamo sa stvarnošću

To je prilika da se vratimo na željeni put razvoja. Mnogo toga smo naučili i doživeli, dovoljno da imamo snage za nastavak putovanja. Ne zaboravite, to se događa svima. To je jedna vrsta životnog ispita, no strogi učitelji koji ocenjuju naša dostignuća su naši unutrašnji autoritativni glasovi koji će dodeliti ocene i nagraditi nas ili nas baciti u krizu.

Unutar svakog kruga, svakog ciklusa, postoje određene osetljive tačke koje dele ciklus na manja razdoblja. U Saturnovu prvom ciklusu to su sedma, 14, 21. godina života, pa 35, 42. i 49. godina života u njegovom drugom ciklusu i tako dalje.

Svakih sedam godina pruža nam se prilika suočavanja sa stvarnošću. Te godine ne moraju biti intenzivne poput godina Saturnovog povratka, ali ako se malo zamislite, sigurno ćete, „preturajući” po svojoj prošlosti, pronaći mnoge događaje koje i danas pamtite, koji su za vas bili važni u razvojnom smislu.

Uranovi koraci, kontrolne tačke u kojima se uzburkava naš život, događaju se nakon svake 21 godine. Zato će želja za promenom, buntovništvo, pojačana potreba za slobodom posebno naglasiti u 21, 42, 63. i 84. godini života, u kojima se Uran vraća na mesto na kom se nalazi i u natalnom horoskopu. Uran nas podstiče na stvaranje slobode i nezavisnosti koje se temelje na osobnim vrednostima. Odvaja nas od kolektivnog načina razmišljanja, izdvaja nas iz mase i pokušava da razbije svaku sponu koja nas guši ili previše veže za stvari, ljude i navike.

I Neptunov ciklus će se nadovezati na dva prethodna. Njegovi koraci su još duži pa ćete prvi ispit kod Neptuna polagati sa svoje 42 godine, a drugi kad navršite 84 godine. Njegova energija povezuje nas sa sopstvenim unutrašnjim životom, s potrebom da odgovore tražimo u religiji ili duhovnosti, potrebom za lepotom i stvaranjem. Zajedničke tačke u kojima se poklapaju sva tri ciklusa su 42. i 84. godina života. No, planete se ne kreću uvek istom brzinom pa su te godine približne, možemo ih „rastegnuti” na godinu više ili manje.

To su trenuci u kojima ne samo što možemo sagledati svoju stvarnost onakvu kakva jeste, prihvatiti je ili ne, nego istovremeno imamo priliku da se oslobodimo svih obrazaca ponašanja i raznih vrsta tereta koji nas previše pritiskaju. U tim godinama možemo zrelije i mudrije osloboditi svoje potencijale i zakoračiti u novu stvarnost uz veći stepen svesnosti. Svi veliki ciklusi susreću se u 84. godini života. No, ne postoji garancija da ćemo je doživeti. Ako u tome budemo uspeli, uz dobre gene, brigu o zdravlju i malo sreće, imaćemo priliku da doživimo jednu vrstu nove mladosti.

Kriza srednjih godina stvarno postoji. Životno razdoblje oko 42. godine života puno je aktivnih planetarnih energija, puno je promena i vrlo je nestabilno. Budući da se to događa svakome od nas, nije ni čudo da svi govorimo o krizi srednjih godina. Gledano očima zvezda, to razdoblje zaista jeste posebno, no ne mora svakome biti krizno. Smatramo ga kriznim zato što je to period kada lakše uočavamo sve ono čime nismo zadovoljni. Želimo promene, a one ponekad mogu biti drastične.

Mnogi se parovi rastaju, mnogi menjaju poslove, menjaju mesto boravka u nadi da će spoljašnje promene razrešiti unutrašnja previranja i nezadovoljstvo. Neki zadrže postojeći spoljašnji oblik života, a unutra proživljavaju duboke preobrazbe, menjaju svoje stavove, navike. Ima i onih koji se nažalost suoče s bolešću kao reakcijom tela na sve napetosti koje se nisu mogle drugačije osloboditi iz sistema. Mnogi otkrivaju svoje nove talente, ponovo se zaljubljuju, no neki se, nažalost, i predaju, odlučuju da odustanu i počinju da tonu u razne vrste zavisnosti ili emotivne i mentalne tuposti.

Kraći, slađi i ne tako dramatični su ciklusi Jupitera i Venere. Jupiterov ciklus traje 12 godina. U svom relativno brzom hodu, svake dvanaeste godine će doneti nagrade za uloženi trud. Naše su 12, 24, 36, 48, 60, 72. i 84. godina života potencijalno obeležene zadovoljstvom, osećajem da je život dobar.

Jedno od lepših iskustava sa planetarnim ciklusima vezano je uz osmogodišnji Venerin ciklus. Na početku tog ciklusa, koji se poklopio sa Saturnovim i Neptunovim, dala sam otkaz i otvorila joga-studio. Venera simboliše vrednosti, a meni je podučavanje joge u sopstvenom studiju bilo neprocenjivo važno. No, ubrzo su privatni, nesrećni događaji promenili smer mog razvoja pa sam privremeno morala da odustanem od svojih želja.

Ponovo sam se zaposlila na „običnom” poslu i osam godina radila „običan” posao, a popodne i uveče sam podučavala jogu. Nakon osam godina, našla sam se u istoj situaciji. Ponovo sam dala otkaz i posvetila se samo jogi. No, na početku novog ciklusa shvatila sam da sam snažnija i zrelija, a moje se želje već nekoliko godina nesmetano ostvaruju.

Prepoznajući godine koje same po sebi donose nemir i promene, godine u kojima polažemo svojevrstan ispit zrelosti ne smeju biti izgovor za predaju. Ne možemo reći: „Ah, upravo proživljavam strašni Saturnov povratak! A tek Uran, kako mi je on zagorčao život! Nisam ja kriva, ne mogu ništa da uradim!”, kao i u svakoj promeni, uhvatite se u koštac s izazovima i upoznajte svoju novu snagu.

Svima nam želim da zdravi i bistri doživimo tu čudesnu 84. godinu života. To je početak nove mladosti koju gradimo na zrelosti i iskustvu, oslobođeni mnogih predrasuda, gluposti, nepotrebnih opterećenja.

Kreativni iz ljubavi, a ne iz želje za nekom koristi, nagrađeni optimizmom, produhovljenim i smirenim razumevanjem života, spremni smo na stvaranje i slobodu zbog nje same, zbog životne radosti i slavimo sve prethodne krugove svoga života.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM